Haartrends 2021. Is je haarkleur aan een opfrissertje toe? Dit is dé DIY oplossing!

Een professionele haarkleurbehandeling volgens de allernieuwste haarkleurtrends voor 2021 is top, maar ook thuis kun je mooie resultaten bereiken.

Haartrends 2021. DIY hair gloss
Haartrends 2021. DIY hair gloss. Foto: Charlotte Mesman

Loopt je haarkleur qua kwaliteit achteruit? Kan het wel wat meer glans gebruiken? Of wat meer diepte? Er is iets dat je zelf thuis kunt doen om je haarkleur op te frissen en er die mooie glans overheen te leggen die we van een professionele haarkleuring kennen: hair gloss (een trucje dat ook de celebs kennen!).

Een hair gloss behandeling is gewoonlijk iets dat je aan de professionals overlaat. Maar tegenwoordig zijn er ook kwalitatief goede DIY hair gloss kits te koop.

Haartrends 2021. DIY hair gloss. Foto: Charlotte Mesman

Hair gloss is géén permanente haarkleuring en bevat in de regel geen peroxide of ammoniak (let op: als je moet gaan mengen, heb je met een échte haarverf te doen). Het doel van hair gloss is enkel en alleen om je haarkleur op te frissen, om het opnieuw glans te geven en om die gele of oranje ondertoon die in de loop van de tijd de kop opsteekt, te corrigeren.

Kapsel trends 2020. Haarstyling
Kapsel trends 2021. Haarstyling. Modeshow: Borbonese. Foto: Charlotte Mesman

Bovendien geeft zo’n glansbehandeling je haar ook meer volume en wordt het er minder pluizig door. Wel is het van belang om de juiste nuance voor jouw haar te vinden. Populaire nuances zijn honingblond en karamel. Kies die nuance die het dichtst bij jouw haarkleur ligt.

Kapsels en haarkleuren herfst winter 2018 2019
Haartrends 2021. DIY hair gloss. Foto: Charlotte Mesman. Photo: Mauro Pilotto

Behalve hair gloss is er ook nog zoiets als hair glaze. Waar hair gloss in de haarschacht zelf doordringt en daardoor langer duurt (maximaal één maand), legt hair glaze een glanzend laagje om je haar. Dit glansje houdt dan ook minder lang. Het is een ideaal beginnerproduct. Overigens kun je zowel hair gloss als hair glaze ook op ‘virgin hair’ (niet/nooit gekleurd haar) gebruiken.

Type hair gloss of hair glaze maar eens in op internet. Je vindt er tal van interessante producten. Op naar een glanzende haardos!

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE