Haartrends 2021. Donkere uitgroei is trendy, maar niet altijd mooi. Haartips voor thuis

Actrice Margot Robbie komt weg met een donkere uitgroei die sterk contrasteert met haar blond geverfde lokken maar niet iedereen is weg van deze haartrend.

Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei
Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei. Haartips voor thuis. Foto: Charlotte Mesman

De haartrends voor 2021 kunnen dicteren wat ze willen maar niet allemaal zijn we zo gecharmeerd van een donkere uitgroei. Wat kun je doen als je niet naar de kapper kunt? Er zijn twee oplossingen. Of je zet je erover heen en gaat voor een bicolor-hoofd of je neemt tijdelijk even afscheid van je hoogblonde manen.

Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei. Haatips voor thuis
Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei. Haartips voor thuis. Actrice Margot Robbie

Wat je NIET moet doen: zelf je haar bleken of blonderen.

Laten we beginnen met wat je niet moet doen. De experts raden dringend af om je haar zelf thuis te blonderen. Peroxide is een agressief spulletje, voor je haar én hoofdhuid, en daarom is het beter om bleachen aan de kapper over te laten.

Wat kun je dan wel doen?

Root stretch colors
Haarkleurtrends 2021. Donkere uitgroei. Haartips voor thuis. Blumarine. Ph. Mauro Pilotto

Ten eerste kun je je donkere uitgroei accepteren, of in ieder geval gewoon laten gaan. Het mag echt! Zie onze kapselfoto’s. Je kapper zal bovendien later maar weinig moeite hebben om je haarkleur weer te verfraaien. Misschien besluit je wel om terug te gaan naar je natuurlijke haarkleur! Wie weet…

Een andere oplossing is om – niet schrikken! – ietsje donkerder dan je blonde haarkleur te gaan, zodat je uitgroei lichter wordt en je haarlengtes donkerder, en dus het contrast tussen beide minder fel wordt. Dit trucje werkt ook als je in je uitgroei wat grijze haren hebt.

Om het contrast te minimaliseren, ga je voor een haarkleur die een paar tinten (maar niet meer dan dat!) lichter is dan je uitgroei. Kies een kleurtje haarkleuring zonder ammoniak en waterstofperoxide. Kijk eerder bij de haarkleurtjes op waterbasis. Met deze kleurtjes fatsoeneer je je haarkleur tijdelijk en richt je geen schade aan aan haar of hoofdhuid. Het kleurtje wast in de tijd weer uit waardoor je kapper later weer heel goed zijn of haar werk kan oppakken.

Twijfel over de haarkleur die je moet kiezen? Ga eerder te licht dan te donker. En bel anders je kapper even.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE