Haartip van de week. Zo prep je je haar voor een blondeersessie

Dat kokosolie goed voor je haar (en huid) is, wist je misschien al maar ken je ook de ‘prep-je-haar-met-kokosolie’-truc?

Haarverzorgingstips
Kokosolie is een weldaad voor je haar

De meeste vrouwen nemen vrij onvoorbereid plaats in de kappersstoel voor een nieuwe haarkleur. Om de mooiste resultaten te bereiken, moet je echter goed meedenken met je hair stylist. Het zou helemaal mooi zijn als je je haar ook op de juiste manier op de blondeer- of kleursessie zou voorbereiden.

Marriët Gakes, dé kleurspecialist van Nederland, heeft een paar onbetaalbare ‘pre-blondeertips’ voor ons, om je haar optimaal klaar te maken voor de impact met de blondeerchemicaliën.

Tip 1: Kokosolie vier dagen voorafgaand aan het kappersbezoek

Als je je haar wilt laten blonderen’, vertelt Marriët Gakes, ‘dus van donker naar licht wilt gaan, dan zou ik aanraden om vier dagen voordat je naar de kapper gaat, een masker van kokosolie in je haar doen.

Het is bewezen dat kokosolie weldadig is voor je haar. Gebruik pure kokosolie. Breng de olie vier dagen voor de blondeersessie ’s avonds op je haar aan (ik zou niet teveel doen bij de aanzet), laat het de hele nacht intrekken en was de olie er ’s morgen met één of twee shampoobeurten weer eruit.

Tip 2: Met drie dagen niet-gewassen haar naar de kapper

Vervolgens was je je haar niet meer. Je presenteert je dus met drie dagen ongewassen haar bij de kapper.

Optimale bescherming voor je haar en hoofdhuid

Je haar is nu optimaal op de blondeerbehandeling voorbereid. Omdat je het kokosmasker hebt gedaan, zal je hoofdhuid minder irritatie van het kleuren ondervinden. Bovendien heb je je haar met de kokos zo diep mogelijk gevoed zodat de kleur zo min mogelijk schade aanbrengt. En vervolgens heb je je haar, behalve die wasbeurt na de kokos, niet meer met shampoo geplaagd. Op deze manier is je haar zo goed mogelijk beschermd.

Nog een extra tip:

Natuurlijk kun je ook een kokosolie masker doen als je geen afspraak bij de kapper hebt staan. Je haar zal er alleen maar blij van worden!

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE