Haartip van de week. Waarom droogshampoo een must-have is!

Droogshampoo
Gebruik droogshampoo om een wasbeurt uit te stellen

Als je je haar kleurt, dan zal je het vast gemerkt hebben. Elke keer dat je je haar wast, spoel je een beetje haarkleur met het shampoowater weg in het doucheputje. Je zou gekleurd haar daarom zo min mogelijk moeten wassen.

Over het algemeen‘, vertelt Marriët Gakes, tophaarkleurspecialist, ‘is er zo en zo een tendens om wat minder vaak shampoo te gebruiken. Er komen steeds meer co-washes (conditioners die je haar mild reinigen) op de markt en de kreet ‘no-poo’ (no-shampoo) valt steeds vaker. Mensen worden zich ervan bewust dat het beter voor het haar, en zeker voor je haarkleur, is om het niet elke dag met shampoo te reinigen.

De overstap naar minder wassen, is niet soms niet gemakkelijk. Omdat het haar en de hoofdhuid eraan gewend zijn om iedere dag grondig met shampoo te worden gereinigd (en te worden ontdaan van de nodige natuurlijke haarvetten), hebben hoofdhuid en talgklieren zich hieraan aangepast zodat het haar toch over voldoende vetten beschikt.

In de overgangsfase naar no-poo moet je je haar als het ware trainen om minder snel vet te worden‘, legt Marriët Gakes uit. ‘In deze fase kan droogshampoo heel handig zijn. Begint het haar er wat vettig uit te zien, dan breng je wat van dit product bij de haarwortels aan.

Overigens zou eigenlijk iedereen tegenwoordig droogshampoo in huis moeten hebben. Het is een optimaal product om haar wassen een dagje uit te stellen zonder dat het er vet uitziet, het is een redmiddel voor als je onverwacht een feestje hebt en je het niet gaat redden om je haar nog te wassen en bovendien is het ook een heel goed stylingsproduct.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE