Haartip van de week. Ken jij het geheim om een asblonde haartint mooi te houden?

Haarkleurentips
Haarkleuren en thuisverzorging. Zo houd je een asblonde tint mooi

Iedereen heeft het wel meegemaakt. Je komt thuis van de kapper met een beeldige haarkleur en na een paar shampoos is er niets meer van de oorspronkelijke kleur over. Wat is er misgegaan?

We vroegen het aan Marriët Gakes, dé kleurspecialist van Nederland.

De oorzaak zit ‘m vaak in de THUISVERZORGING‘, legt Marriët Gakes uit. ‘Ik neem een voorbeeld: asblonde tinten hebben de neiging om warm of goud te worden. Dat gebeurt eigenlijk bij alle blondtinten. Alles wordt warmer en dat heeft niets met je kapper te maken, maar wel met het thuisadvies dat hij of zij je (niet) heeft gegeven.

Een asblonde tint moet je thuis zelf met zilvershampoo bijhouden. Doe je dat niet dan zal de tint opnieuw weer warm worden. Je moet je haarkleur thuis constant goed verzorgen. Niet teveel wassen, een zilvershampoo gebruiken, maskers doen. Vanaf het moment dat je de salon verlaat, is het aan jou om je kleur te verzorgen en bewaken. Laat je op dit punt goed voorlichten door je kapper.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE