Haartip van de week. Overkleur je haar niet!

Haarverzorging
Haarverzorging. Tips voor het blonderen en kleuren van je haar, ph. Mauro Pilotto

Ooit gemerkt dat je haar, terwijl je het toch lichter blijft kleuren, uiteindelijk donkerder wordt? Dan ben je vast teveel aan het kleuren!

Marriët Gakes, Nederlands meest bekende kleurspecialist, waarschuwt voor óverkleuren, het oververzorgen van een haarkleur.

Veel mensen‘, legt Marriët Gakes uit, ‘hebben de neiging om hun haar te vaak in z’n totaliteit te kleuren. Maar kleur op kleur wordt donkerder. Daar zijn mensen zich vaak niet bewust van.

Als je maar blijft verven’, legt Marriët Gakes die in haar lange en succesvolle carrière de meest desastreuze kleuringen is tegengekomen (en heeft mogen corrigeren), ‘dan gaat de kleur stapelen. Dat verklaart meteen waarom je uiteindelijk donkerder uitkomt. Zo kan het zijn dat je vorig jaar met dezelfde kleuringen lichter was dan dat je nu bent, alleen maar omdat de kleur is gaan stapelen.

Let er dus op dat je de haarpunten alleen bij de kleuring betrekt als de kleur echt vaal is geworden of is vervaagd. Is dat niet het geval, behandel dan alleen de uitgroei en houd verder de punten bij met een zo mild mogelijke kleurconditioner. Zo voorkom je dat je haar op den duur donkerder wordt.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE