Haartip van de week. Haarverven of blonderen? Eén kleur is geen kleur

Zin in een haarverfje of highlights? Voor een natuurlijk effect ga je voor verschillende kleurnuances. Lees de tips van kleurspecialist Marriët Gakes.

Haar blonderen
Haar blonderen? Voorkom een platte kleur, ph. Mauro Pilotto

Marriët Gakes, Nederlands meest bekende kleurenspecialist, deelt met ons de kneepjes van het vak haarkleuren. Ze geeft ons tricks en tips mee die iedere vrouw die zich aan een verfje waagt, haar wel in dank moet afnemen.

Vandaag heeft Marriët het over ‘platte kleuren‘, een veel voorkomende kleurfout. Marriët Gakes is van mening dat een (kunstmatige) haarkleur alleen geslaagd is als’ie ‘better than your natural born hair‘ is. Kortom, het heeft alleen zin om je haar te kleuren als het er daadwerkelijk BETER en mooier op wordt.

Heel belangrijk is daarbij‘, vertelt Marriët Gakes, ‘dat je een PLATTE kleur voorkomt. Een platte kleur is een haarkleur die uit één egale tint bestaat. Zo’n kleur ziet er juist heel onnatuurlijk uit. Niemand wordt met één kleur haar geboren.

Dus laat je je haar bij een kleurspecialist of kapper kleuren, verzeker je er dan van dat meerdere kleuren naast elkaar worden gebruikt. Bespreek dit met je kapper. Raar genoeg, oogt een samenstel van kleuren natuurlijker dan één enkele kleur.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE