Haartip van de week. Een gouden tip voor glanzend haar (bibberen!)

Glanzend haar
Haarverzorgingstips voor glanzend haar

Het staat in alle bladen, iedereen roept het: wisselbaden zijn goed voor je huid. Maar ook voor je haar! En dat wordt nog wel eens vergeten.

Het is onder de microscoop bewezen‘, vertelt Marriët Gakes, veelvoudig Coiffure Award winnares en Global Master of Color Innovation van Keune (op afspraak te vinden haar exclusieve salon aan de Herengracht 227), ‘dat de haarschubben van haar dat met koud water gewassen is er totaal anders uitziet dan de haarschubben van haar dat met warm water gewassen is. Als je je haar met koud water naspoelt, is het glanzender en zijn de haarschubben meer gesloten. Hierdoor worden de kleurmoleculen beter vastgehouden en blijft ook je haarkleur op den duur langer mooi. Met koud water naspoelen heeft dus verschillende voordelen.

Het is dus af te raden om je haar met te heet water te wassen, zeker in geval van gevoelige haartinten‘, adviseert Marriët Gakes.

Omdat iedereen bij het idee om met koud water te spoelen spontaan kippenvel krijgt, adviseer ik wel het volgende. Douche met warm of lauwwarm water om je huid, haar én haarkleur mooi te houden. Aan het einde van het douchen buig je voorover, gooi je je haar naar voren en vervolgens spoel je het nog eens met koud water af. Zo krijg je geen koud water over je lichaam heen, komt het koude water zelfs niet in aanraking met je hoofdhuid maar krijg jouw haar wel die zo weldadige koudwater naspoeling.

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, celeb colorist, Global Master Color Innovation Keune. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE