Haarverzorging. S.O.S. haartips tegen uitgroei. Ondanks alles shinen tijdens de Feesten 2021

Kappers dicht en de Feesten in het vooruitzicht. Heb je uitgroei, dan zit er niets anders op dan zelf in actie te komen. Maar lees eerst even de do’s en vooral ook don’ts van Marriët Gakes, haarkleurspecialist.

Haarkleurtrends en uitgroei
Haarkleurtrends en uitgroei. Foto: Charlotte Mesman

Het is weer helaas weer zover. De kappers moeten dicht en dat nog wel net voor de Feesten 2021! Met een beetje geluk (of een vooruitziende blik) heb je de uitgroei in je haar de afgelopen weken laten bijwerken. Anders zit er niets anders op dan zelf je haarkleur opfrissen om ondanks alles tijdens de Feesten te kunnen shinen.

Voor de gelegenheid halen we de DIY tips & tricks tegen uitgroei van Marriet Gakes, haarkleurspecialist en zwaargewicht in haar vakgebied (Marriët sleepte meerdere awards voor haar haarkleurexpertise in de wacht), weer tevoorschijn. Haar tips helpen je met een mooie en verzorgde haarkleur de Feesten door.

Want natuurlijk hebben allemaal weer enthousiast met de haarkleurmodes meegedaan. Heb je voor haarkleurtrends als highlights of balayage gekozen, dan zit je goed, want uitgroei mag in dat geval. Ingewikkelder wordt het als je een mooie blonde haarkleur hebt laten zetten. Of zo’n warme chocoladebruine haarkleur volgens de allernieuwste haarkleurtrends voor winter 2021 2022. Helemaal moeilijk wordt het als je dan ook nog eens met een grijze uitgroei te maken krijgt. Hier zijn Marriëts adviezen. We laten haar zelf aan het woord:

Dit moet je vooral niet doen!

Marriët Gakes: Als er één ding is dat je nooit zelf moet doen, dan is dat blond kleuren / verven. Daarbij kan van alles mis gaan. Mijn stelregel is: wil je lichter gaan, kom er dan zelf niet aan.

Blond haar opfrissen

Haarkleurtrends en uitgroei
Haarkleurtrends en uitgroei. Foto: Charlotte Mesman

Maar hoe zou je dan wel je blonde haarkleur kunnen opfrissen? Daar heb ik wel een paar tips voor. Een zilvershampoo bijvoorbeeld werkt heel goed als je blondkleur te geel is geworden. Als je denkt ‘Dit kan echt niet meer, dit is te ordinair’, kies er dan voor om met een zilvershampoo en een zilverconditioner te werken. De Keune Care Silver Savior Shampoo is echt een aanrader. Er is ook een conditioner van (Keune Care Silver Savior Conditioner). Deze combinatie zal maximaal rendement geven want je hebt dan twee keer zilver in je haar. Dus bij blond zou ik echt zeggen: te warm? Kies voor zilvershampoo (en conditioner).

Wat ook nog wel eens helpt om je uitgroei te camoufleren als je denkt ‘Die is best wel heftig maar ik kan niet lichter gaan’, is een droogshampoo. Als je haar vetter is – en zeker als je uitgroei hebt wordt je haar relatief sneller vet – strooi of spray dan eens wat droogshampoo op je uitgroei. Een droogshampoo is een beetje poederachtig, een beetje wit van kleur. Als je dat voor je uitgroei gebruikt, dan oogt die ietsje lichter, en ook minder vet. Dit is zeker iets om te proberen.

Oppassen met bruintinten

Haarkleurtrends
Haarkleurtrends. Foto: Mauro Pilotto

Bruintinten zijn wat gemakkelijker zelf te doen, maar ook hier is het opletten. Vaak is bijvoorbeeld niet duidelijk op de DIY-verpakkingen aangegeven of het om een spoeling of een verf gaat. Dus goed lezen! (en bij twijfel niet doen)

Bedenk verder dat je met een DIY-verfje één enkele egale haarkleur krijgt. Als kleurspecialist heb ik daar wat moeite mee. Ik ga graag voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Het is nu eenmaal zo dat niemand met één enkele haarkleur is geboren. Iedereen heeft altijd meerdere kleurnuances in zijn haar. Ik zal daarom niemand die in mijn kappersstoel plaatsneemt één egale haarkleur geven. Dat ziet er zo kunstmatig uit. Ik adviseer altijd om met kleurschakeringen te werken. In geval van een kleur uit een DIY-pakje is de kleur van de aanzet tot punten hetzelfde, en dus minder natuurlijk. Verder is het belangrijk om te weten dat je een kleur die je te donker inzet er weer heel moeilijk eruit te halen is.

Als je twijfelt tussen een lichtbruin en een middenbruin, kies dan liever voor de lichtbruine kleur om op safe te spelen.

Uitgroei van highlights? Laat maar komen!

Root stretch colors
Root stretch colors. De nieuwste highlights haartrend. Max Mara. Ph. Mauro Pilotto

Als je uitgroei van highlights hebt, dan zou ik zeggen: laat die uitgroei maar komen. Balayage is hartstikke hip! Als je maar lang genoeg wacht, worden je highlights vanzelf een balayage. Dus mijn advies: kom vooral niet aan highlights! Een zebra-patroon is echt niet meer in!

Grijze uitgroei?

Heb je een (grijze) uitgroei, probeer dan een ‘root touch-up’ spray, een tijdelijke kleurspray (vergelijk het met oogschaduw). Je wast dit spulletje er met shampoo weer uit maar het helpt je wel zonder uitgroei de Feesten door.

Tot slot: kleurshampoos en op-maat-gemaakte conditioners

Er zijn kleurshampoos en conditioners die zijn op maat gemaakt zijn. Zo heeft Keune bijvoorbeeld Color You. Dit zijn kleuren die je aan je shampoo kunt toevoegen om je kleur fris te houden. Roodtinten, cool brunette tinten, violettinten. Noem maar op. Deze kleuren kunnen door je kapper speciaal voor jouw haarkleur op maat worden klaargemaakt. Ze dekken geen grijs maar geven je haarkleur wel een enorme boost. Vraag je kapper ernaar. Wellicht kan hij of zij een DIY pakketje voor je klaarmaken of je adviseren welke producten voor jouw haar goed werken.

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Klik hier voor meer tips tegen uitgroei

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, Global Color Director bij Keune Haircosmetics. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE