Haarkleurtrends voorjaar 2020. Strawberry-blond is dé rode haarkleur van nu!

Voor lente zomer 2020 gaan we weer veel rode haarkleuren zien. Kleurspecialist Marriët Gakes ons hoe ‘rood haar’ er dit seizoen uitziet…

Haarkleurtrends 2020. Rode haarkleuren
Haarkleurtrends 2020. Rode haarkleuren. Modeshow: Alexandra Moura. Foto: Charlotte

Trouwe Trendystylers zullen de haarkleurtrend-reports van Marriët Gakes, dé kleurspecialist van Nederland, niet ontgaan zijn. Marriët heeft ons al bijgepraat over de nieuwe platinakleuren en de honingblonde tintjes voor lente zomer 2020. Ook rode haarkleuren zijn dit seizoen van de partij. Daarover vertelt Marriët Gakes ons vandaag meer. Lees hoe de nieuwe redheads voor lente zomer 2020 eruit gaan zien. (Inmiddels weten wij niet meer voor welke kleur we moeten kiezen want het klinkt allemaal zò mooi!)

Haarkleurtrends 2020. Rode haarkleuren
Haarkleurtrends 2020. Rode haarkleuren. Modeshow: Rochas. Foto: Mauro Pilotto

‘Wat je veel gaat zien, zijn die redhead-achtige kleuren’, begint Marriët Gakes. ‘Zo gaf topkapper Sam McKnight het haar van zo ongeveer alle modellen voor de modeshow van Ashish een roodachtige kleur mee. Als iemand van zijn kaliber dat voor een catwalk show doet, dan kun je er wel zeker van zijn dat zo’n kleur gaat rocken. Rood is dus ‘red hot’!

Haarkleurtrends 2020. Rode haarkleuren
Haarkleurtrends 2020. Rode haarkleuren. Modeshow: Missoni. Foto: Charlotte Mesman

‘Overigens hebben we het niet over heel donkere roodkleuren, maar over roodtinten op een lichte ondergrond, zodat er een beetje een rood gloedje over het haar ligt. Het is dus anders dan echt oranjerood, waar we rode haarkleuren wel mee associëren. Je moet voor deze zomer meer denken aan tinten met een blond-strawberry kleurtje erover.’

Haarkleurtrends 2020. Rode haarkleuren
Haarkleurtrends 2020. Rode haarkleuren. Modeshow: Rochas. Foto: Mauro Pilotto

Om ons een idee geven van de rode haarkleuren voor deze zomer, signaleerde Marriét ons een aantal catwalk en backstage foto’s van modellen die wij gelukkig tijdens de modeweken zelf ook hadden gefotografeerd. Bekijk de foto’s maar eens. Ga jij de zomer dit jaar met een blond-strawberry hoofd verwelkomen?

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, Global Color Director bij Keune Haircosmetics. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE