Haarkleurtrends 2020 en uitgroei. Tips van Marriët Gakes, haarkleurspecialist

Blond volgens de allernieuwste haarkleurtrends? Of chocoladebruin volgens de laatste haarmode? Wat doe je met de uitgroei? Marriët Gakes, haarkleurspecialist, adviseert.

Haarkleurtrends 2020 en uitgroei
Haarkleurtrends 2020 en uitgroei. Modeshow: Borbonese. Foto: Charlotte Mesman

We hebben allemaal enthousiast met de haarkleurmodes meegedaan. Heb je voor haarkleurtrends als highlights of balayage gekozen, dan zit je goed, want uitgroei mag in dat geval. Even een lentezonnetje erover en je hebt een cool hoofd. Ingewikkelder wordt het als je een mooie blonde haarkleur hebt laten zetten. Of zo’n warme chocoladebruine haarkleur volgens de allernieuwste haarkleurtrends. En helemaal moeilijk wordt het als je dan ook nog eens met een grijze uitgroei te maken krijgt. We vroegen Marriët Gakes, haarkleurspecialist (inmiddels bekend bij elke Trendystyler!), om raad. Hier zijn Marriëts adviezen. We laten haar zelf aan het woord:

Niet zelf blond kleuren

Haarkleurtrends 2020 en uitgroei
Haarkleurtrends 2020 en uitgroei. Foto: Charlotte Mesman

Marriët Gakes: Als er één ding is dat je nooit zelf moet doen, dan is dat blond kleuren. Daarbij kan van alles mis gaan. Mijn stelregel is: wil je lichter gaan, kom er dan zelf niet aan. Als grijze uitgroei het probleem is, vraag dan advies aan je kapper.

Blond haar opfrissen

Maar hoe zou je dan wel je blonde haarkleur kunnen opfrissen? Daar heb ik wel een paar tips voor. Een zilvershampoo bijvoorbeeld werkt heel goed als je blondkleur te geel is geworden. Als je denkt ‘Dit kan echt niet meer, dit is te ordinair’, kies er dan voor om met een zilvershampoo en een zilverconditioner te werken. De Keune Care Silver Savior Shampoo is echt een aanrader. Er is ook een conditioner van (Keune Care Silver Savior Conditioner). Deze combinatie zal maximaal rendement geven want je hebt dan twee keer zilver in je haar. Dus bij blond zou ik echt zeggen: te warm? Kies voor zilvershampoo (en conditioner).

Wat ook nog wel eens helpt om je uitgroei te camoufleren als je denkt ‘Die is best wel heftig maar ik kan niet lichter gaan’, is een droogshampoo. Als je haar vetter is – en zeker als je uitgroei hebt wordt je haar relatief sneller vet – strooi of spray dan eens wat droogshampoo op je uitgroei. Een droogshampoo is een beetje poederachtig, een beetje wit van kleur. Als je dat voor je uitgroei gebruikt, dan oogt die ietsje lichter, en ook minder vet. Dit is zeker iets om te proberen.

Oppassen met bruintinten

Haarkleurtrends lente zomer 2019
Haarkleurtrends 2020 en uitgroei. Foto: Mauro Pilotto

Bruintinten zijn wat gemakkelijker zelf te doen, maar ook hier is het opletten. Vaak is bijvoorbeeld niet duidelijk op de DIY-verpakkingen aangegeven of het om een spoeling of een verf gaat. Dus goed lezen! (en bij twijfel niet doen)

Bedenk verder dat je met een DIY-verfje één enkele egale haarkleur krijgt. Als kleurspecialist heb ik daar wat moeite mee. Ik ga graag voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Nu is het zo dat niemand met één enkele haarkleur is geboren. Iedereen heeft altijd meerdere kleurnuances in zijn haar. Ik zal daarom niemand die in mijn kappersstoel plaatsneemt één egale haarkleur geven. Dat ziet er zo kunstmatig uit. Ik adviseer altijd om met kleurschakeringen te werken. In geval van een kleur uit een DIY-pakje is de kleur van de aanzet tot punten hetzelfde, en dus minder natuurlijk. Verder is het belangrijk om te weten dat je een kleur die je te donker inzet er weer heel moeilijk eruit te halen is. Als je twijfelt tussen een lichtbruin en een middenbruin, kies dan liever voor de lichtbruine kleur om op safe te spelen.

Uitgroei van highlights? Laat maar komen!

Root stretch colors
Root stretch colors. De nieuwste highlights haartrend. Max Mara. Ph. Mauro Pilotto

Als je uitgroei van highlights hebt, dan zou ik zeggen: laat die uitgroei maar komen. Balayage is hartstikke hip! Als je maar lang genoeg wacht, worden je highlights vanzelf een balayage. Dus mijn advies: kom vooral niet aan highlights! Een zebra-patroon is echt niet meer in!

Tot slot: kleurshampoos en op-maat-gemaakte conditioners

Er zijn kleurshampoos en conditioners die zijn op maat gemaakt zijn. Zo heeft Keune bijvoorbeeld Color You. Dit zijn kleuren die je aan je shampoo kunt toevoegen om je kleur fris te houden. Roodtinten, cool brunette tinten, violettinten. Noem maar op. Deze kleuren kunnen door je kapper speciaal voor jouw haarkleur op maat worden klaargemaakt. Ze dekken geen grijs maar geven je haarkleur wel een enorme boost. Vraag je kapper ernaar.

Dank, Marriët!

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, Global Color Director bij Keune Haircosmetics. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE