Haarkleurtrends 2020. Eerste hulp bij uitgroei. P.S. balayage is hartstikke hip!

Balayage is hip volgens de haarkleurtrends voor 2020, maar wat doe je met uitgroei in grijs haar? Of met een contrasterende haarkleur? Tips en tricks van kleurspecialist Marriët Gakes.

Haarkleurtrends 2020. Eerste hulp bij uitgroei
Haarkleurtrends 2020. Eerste hulp bij uitgroei. Foto: Charlotte Mesman

Misschien heb je jezelf afgelopen winter een mooie warmbruine tint volgens de allernieuwste haarkleurtrends voor 2020 laten aanmeten? Of misschien heb je samen met je kapper geëxperimenteerd met zo’n toffe, trendy honingblonde kleur? Misschien heb je voor baby highlights gekozen (helemaal hot volgens de haarkleurtrends voor lente zomer 2020)? Of misschien neem je regelmatig in de kapperstoel plaats om die grijze uitgroei te laten wegwerken… Dan zat je de afgelopen kapperloze periode vast met je handen in het haar, letterlijk en figuurlijk! Wij hebben haarkleurspecialist Marriët Gakes om hulp gevraagd. Marriët sleepte menig kappersprijs in de wacht en heeft haar eigen exclusieve kapsalon aan de Herengracht in Amsterdam. Als er iemand is die over haarkleuren en uitgroei kan adviseren dan is het Marriët.

Haartrends lente zomer 2020. Uitgroei
Haartrends lente zomer 2020. Uitgroei is hot maar niet iedereen is er blij mee. Foto: Mauro Pilotto

Marriët neemt er alle tijd om ons met tips en tricks de weg te wijzen in het land van de haarverfjes en uitgroei. Ze illustreert haar haarkleurtips met vermakelijke anekdotes en vertelt over kleurenmissers die ze zelf in het verleden maakte. We vatten haar tips en tricks hieronder voor je samen zodat je snel in actie kunt komen. Zie het als een soort S.O.S uitgroei lijstje, een eerste hulp gidsje bij esthetisch niet (meer) verantwoorde uitgroei :-)

S.O.S. uitgroei gidsje met tips en tricks van Marriët Gakes

#1 Mijn eerste advies: kom niet zelf aan je haarkleur.

#2 Heb je een (grijze) uitgroei, probeer dan een ‘root touch-up’ spray, een tijdelijke kleurspray (vergelijk het met oogschaduw).

#3 Probeer ook eens een droogshampoo. De ‘mistige’ textuur van droogshampoos camoufleert het sterke contrast en matteert de (grijze of contrasterende) uitgroei.

#4 Kom liever niet aan blonde haarkleuren. Met blonderen kan letterlijk alles misgaan. Haar lichter kleuren luistert heel nauw.

#5 Blonde haarkleuren kun je wel opfrissen met een zilvershampoo en een zilverconditioner (bijvoorbeeld Keune Care Silver Savior Shampoo en Keune Care Silver Savior Conditioner) zeker als je blonde kleur te geel wordt.

#6 Donkere kleuren zijn gemakkelijker zelf te doen maar ga niet te donker want donkere kleuren laten zich moeilijk corrigeren. Twijfel je tussen twee tinten bruin, kies dan de lichtste tint.

#7 Als je uitgroei van highlights hebt, laat die uitgroei dan maar komen! Balayage is hartstikke hip!

Dit zijn in een notendop de S.O.S tips en tricks van Marriët Gakes. Klik hier voor meer en uitgebreidere haarkleurtips.

Charlotte Mesman voor TRENDYSTYLE

Met dank aan Marriët Gakes, kleurspecialist, Global Color Director bij Keune Haircosmetics. Marriët Gakes heeft haar eigen exclusieve salon aan de Herengracht 227 in Amsterdam (www.marrietgakes.nl).

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE