Gaat hij vreemd? 10 signalen waar je op moet letten

Vreemdgaan
Liefde. Gaat hij vreemd?

Tien typische symptomen van vreemdgaan. Tien signalen, tien waarschuwingen, die niet per se hoeven betekenen dat hij vreemd gaat, maar die je wel alert zouden moeten maken.

Alleen al het idee dat hij vreemd zou kunnen gaan, bezorgt veel vrouwen kippenvel. Heb je zelf met een overspelige partner te maken (gehad), dan zul je weten hoe pijnlijk en slopend het is om door je liefdespartner bedrogen te worden. Is het iets dat voor jou onbekend is, dan mag je je gelukkig prijzen, maar probeer je dan eens in te leven in de situatie, ook al zal het niet gemakkelijk zijn om het verdriet dat overspelig gedrag van een partner veroorzaakt ten volle voor te stellen.

Het is onvoorstelbaar pijnlijk om te ontdekken dat de man waarmee je je leven wilde delen… dat ook met een ander doet. Het doet ontzettend zeer als je erachter komt dat hij dezelfde dingen die hij met jou doet, ook met haar doet. Dat hij haar dezelfde dingen vertelt, haar ook verwent met attenties en cadeautjes en dezelfde emoties met haar deelt. Dat hij alle dingen die hij met jou doet ook met een andere vrouw doet. Een vrouw die jij niet bent. Een vrouw waarmee hij lichamelijke en geestelijke intimiteit heeft opgebouwd waar jij het alleenrecht op dacht te hebben. En dat allemaal zonder dat jij er iets van wist.

Natuurlijk waren er signalen en was je op je intuïtie afgegaan dan hadden er allang alarmbellen moeten rinkelen. Maar juist omdat het zo pijnlijk is om het vreemdgaan van je partner onder ogen te zien, sluiten we ons ervoor af en negeren we maar al te graag alle tekens aan de wand. Niet zelden is degene die bedrogen wordt, de laatste die het te weten komt. En dat komt niet omdat de overspelige partner zo zorgvuldig te werk is gegaan, maar eerder omdat je, als je in deze situatie verzeild raakt, je de signalen liever niet wilt zien, begrijpen of interpreteren.

In dit artikel hebben we – mede op basis van de berichten en adviezen die jullie ons in de loop van deze jaren hebben gemaild – een lijst samengesteld van signalen die erop zouden kunnen duiden (let wel: het hoeft niet per se zo te zijn!) dat je partner vreemd gaat, dat hij een parallelle relatie heeft. Neem de signalen met de nodige korrel zout en trek niet te snel een conclusie. Maar herken je meerdere situaties die we hieronder schetsen, houd dan je ogen open. Een gewaarschuwde vrouw, telt voor twee :-)

 1. De intimiteit tussen jullie is veranderd. Hij bedrijft de liefde op een andere manier dan je van hem gewend bent en vraagt je dingen te doen die niet tot jullie routine behoren (maar misschien wel tot de ‘routine’ met die ander). Of hij wil helemaal niet meer.
 2. Hij is sexyer en sensueler dan voorheen. Of juist veel verder weg.
 3. Hij is opeens veel liever tegen je, misschien soms zelfs op een overdreven manier.
 4. Hij besteedt meer aandacht aan zijn uiterlijk dan voorheen. Andere signalen op dit punt: hij is begonnen met lijnen (met resultaat!), heeft hij een nieuwe garderobe aangeschaft, hij brengt meer tijd dan voorheen voor de spiegel door als hij ‘met de jongens’ gaat stappen.
 5. Hij heeft een nieuwe aftershave of gebruikt opeens een lekker luchtje terwijl hij dat voorheen nooit deed.
 6. Hij is van een bril overgestapt op lenzen of hij wil zijn ogen laten laseren.
 7. Hij is vaak geïrriteerd, wat afwezig, en dan wel lichamelijk aanwezig maar met zijn hoofd ver weg, misschien wel bij haar…
 8. Hij kan niet uitleggen waarom hij vaak weg moet of laat is. Ook onverklaarbare nachten buiten de deur zijn een teken aan de wand.
 9. Hij probeert momenten van vrijheid voor zichzelf te creëren terwijl hij vroeger altijd wel in was voor een strandwandeling met de kinderen.
 10. Zijn mobiele telefoon staat vaak op de ‘silent mode’. Je hoort aan het trillen dat er berichtjes binnenkomen, maar hij doet alsof hij ze niet hoort of mompelt zoiets als ‘het is de email die binnenkomt, allemaal spam… ik controleer de berichtjes later wel.’

Lach niet om deze opsomming. We maken geen grapje. Het zijn allemaal situaties die echt voorgekomen zijn en die personen die wij goed kennen zelf hebben meegemaakt.

Het kan erop lijken dat sommige punten of situaties hierboven elkaar tegenspreken, maar soms bestaan ze naast elkaar in een complexe situatie als deze waarin we het hebben over een partner die vreemdgaat. Voordat je echter haastige conclusies trekt, willen we je er nogmaals aan herinneren dat óók als alle tien situaties op jouw relatie van toepassing zijn (moeilijk maar niet onmogelijk) het nog niet automatisch betekent dat je partner vreemd gaat. Wel is het dan de moeite waard om eens na te gaan wat er dan wél speelt.

Lees ook: Hoe weet je of hij echt vreemd gaat?

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE
Het achterlaten van een reactie is volkomen anoniem. We verzamelen geen enkel gegeven van je. Reacties worden eerst door ons gelezen en pas na onze goedkeuring geplaatst.
 

11 gedachten over “Gaat hij vreemd? 10 signalen waar je op moet letten”

 1. Zorgt dit artikel er niet voor dat vrouwen en meiden zich meer onzeker gaan voelen? Spanningen opzoeken die niet bestaan en uitmonden in ruzies…

 2. Moet je dan je ogen sluiten en doen alsof er niets aan de hand is, ook al voel je eigenlijk dat er wel iets aan de hand is? Ik vind het maar moeilijk hoor. Natuurlijk is het soms fijner om het gewoon niet te weten… maar toch.

 3. Als je zoveel van iemand houdt, dan doe je zoiets gewoon echt niet. Je overschrijdt die lijn gewoonweg niet. Behalve…… als er iets ontbreekt in je relatie. En mensen die te laf zijn om problemen op te lossen, kiezen voor de helft van de relatie en zoeken de andere helft van de relatie bij iemand anders.. Laf vind ik het. Als je een echte vrouw of echte man bent, dan ga je voor je relatie vechten. En valt er niet voor te vechten, dan ben je man/vrouw genoeg om er een punt achter te zetten. En als je nog jochie genoeg bent, ben je geen man genoeg voor een relatie :-D

 4. – Zijn telefoon week niet van zijn dijbeen.
  – stuurde rare mailtjes naar een vrouwelijke collega
  – ging wel erg vaak met de hond wandelen
  – zat ’s avond te bellen in de auto (op de parkeerplaats), hij zei dat hij
  toevallig gebeld werd door een collega
  – er stond een raar gedichtje op zijn zakcomputer
  -hij wiste al zijn geschiedenissen in zijn mobiele telefoon
  – werd weggestuurd met de vraag of het eten al klaar was, terwijl hij
  boven met een collega aan het bellen was
  – kreeg berichten uit mijn omgeving dat hij gezien was met een blinde
  vrouw, innig omarmd

  Hoeveel meer kun je verzinnen?

 5. – als smsje binnen kwamen en het is van de andere vrouw. Zijn houding werd schichtig, zijn ogen gaan van links en rechts. Sta ik te dichtbij wordt het berichtje direct weggedrukt (hoezo opzichtig).
  – loopt vaak naar boven als een telefoontje binnenkomt.
  -intieme gesprekken worden minder
  – zegt minder ik vind je mooi, sexy en nog minder ik hou van jou.
  – op de vraag waarom hou je van me, kan hij moeizaam beantwoorden
  – enig privacy ben ik voor, ik kijk nooit in zijn post of mobiel, maar die dag werd ik getrokken als een magneet naar zijn mobiele telefoon en met veel aarzeling en zeker een schending in een andermans privacy eerste klas, vond ik een tekstje ‘ik heb zin in seks met jou’ gericht aan zijn andere lief.

  dit is helaas niet verzonnen.

 6. Ik ben zo’n andere vrouw geweest en heb gezien vanaf de andere kant wat een man doet.
  1) Voordat hij naar een afspraak met jou gaat belt hij eerst zijn vrouw om af te checken dat zij hem niet zal bellen. Belt zij toch naderhand nog dan belt hij haar, als het dringend is, zittend in zijn auto terug. Voor haar is hij altijd onderweg dus.
  2) Hotels en etentjes en alle andere dingen worden contant betaald.
  3) Smsjes worden onmiddelijk gewist.
  4) Ik sta onder mijn achternaam in zijn telefoon.
  5) Weekendjes weg zijn altijd gekoppeld aan een zakelijk uitje, zodat het alibi altijd klopt alleen duurde het zakelijke gedeelte wel een dag of 2 minder.
  6) Indien hij met mij iets meemaakt of ervaart en hij wil dat in zijn dagelijkse leven integreren dan heeft hij dat gezien of meegemaakt tijdens een ‘zakenreisje’ een ‘zakenlunch of diner’.
  7) Hebben wij ruzie of onenigheid en is hij daardoor van slag dan zegt hij thuis dat hij niet lastig gevallen wil worden en dat ze hem maar even moet laten begaan.
  8) Als hij echt het gevoel heeft dat hij mij dringend moet bellen en hij is thuis, dan wordt er nog even snel een brief gepost….
  9) Zijn telefoon staat altijd op ‘stil’.
  10) Bij grote publieke evenementen waar wij samen naar toe gaan zal hij nooit nadrukkelijk bij mij ‘horen’. Hij is dan in de buurt of loopt achteloos naast mij.

  Ach ik denk dat ik nog een lijst met andere dingen kan opnoemen. Eigenlijk vertrouw ik mannen nooit 100% meer, ik ben altijd zeer alert op alles dat buiten het gewoonte patroon valt. En als het moet dan volg ik stilzwijgend alle veranderde gedragingen en eerlijk gezegd kom ik tot de meest onverwachte ontdekkingen. En niet altijd even leuk hoor.

 7. 1 keer , nee 2 keer ! Den 1ste schijnheilige na dikke 7 jaar hem echt wandelen gestuurd,in augustus 09 nog op verlof geweest elk de helft betaalt.Hij zei ; maar lieveke we zijn op verlof, vergeet al de rest, en hij ging s’avonds in een telefooncel bellen , toen was het hek van de dam.We hebben elk apart ons verlof door gebracht.Niet dat hij dat echt wou, kon hem niet meer zien , laat staan nog een gesprek hebben of ergens samen naar toe gaan .Heb mijn vakantie alleen door gebracht, gelukkig had ik mijn hondje bij.Kan er een boek over schrijven, alles was goed voor maar weg te geraken,liegen , liegen en liegen dat was die LEVEN.
  2 de schijnheilige was nog erger, mijnheer was getrouwd en had er 8 op een rij staan, leuke vader hebben die kids, een geboren leugenaar,en geef mijn part maar aan al die schijnheilige leugenaars, maar boontje komt altijd om zijn loontje, den 1 ste heeft het al gehad en ik had reuze pret, den 2 de die loopt ook nog wel eens tegen de lamp !!! Het heeft veel pijn gedaan en verdriet gebracht en tranen, maar nu zeg ik altijd, alles went behalve ne vent !!! Sorry aan al de mannen, die zo niet zijn ???

 8. Ik heb het ook al allemaal gehad, belogen en bedrogen geweest, en dan uiteindelijk ook zelf in de fout geweest, want uiteindelijk maken die mannen u zo!!!!
  ik heb nu ondertussen een nieuwe relatie, en het gaat enorm goed maar ik ben zo wantrouwig, en dit is ook niet aangenaam

  mijn vriend is enorm sociaal, en hij heeft soms contact via sms met andere vrouwen maar dan vriendschappelijk, maar soms denk ik dat hij nog wat geniet van de aandacht van andere vrouwen, ik heb het er enorm moeilijk mee

 9. Mijn ex is eruit getrokken met zijn schoondochter. Je merkt iets ja, maar aangezien je als “familie” close bent, ben je voorzichtig, zegt niets, want als je het verkeerd voor hebt…… Nadat het kwaad is geschied begin je alles te controleren, telefoonrek, etc……..onvoorstelbaar wat er aan licht komt.
  Feit is, je bouwt terug ‘een leven’ op, en heb je een relatie is er altijd een
  alarmknop…..wanneer….wat zal het nu zijn.

Reacties zijn gesloten.