Avondjurken feestdagen 2011 2012
De jaren '20 terug in de mode

Franjes, pailletten, microjurkjes, goud

Ben je je al aan het verdiepen in de nieuwe voorjaarsmode? Dan is er één trend die we alvast even onder je aandacht willen brengen. De jaren '20 komen weer helemaal terug in de mode. En dat betekent: franjes, pailletten en glasparels, metallics, rode lippen, blote schouders en sandaaltjes met hoge hakken. Om de hele nacht de charleston mee door te dansen, net zoals in de Roaring Twenties.

De trend was meteen gezet met de modeshow voor zomer 2012 van Gucci in Milaan. Vooral de avondkleding in de collectie is duidelijk geïnspireerd door de jaren '20 en de déco art van de vroege jaren '30. Van de franjes tot de pailletten, van de tasjes met lange kettingen tot de goudkleurige sandaaltjes met ceintuurtje. Niets ontbrak. Lees hieronder verder

Klik op de foto's om naar de fotogalerie te gaan

Ook op andere catwalks voor de komende zomer zagen we echter steeds weer de jaren '20 opduiken. Microjurkjes met franjes, zwierige rokjes met franjes, doorzichtige jurkes met pareltjes, lange avondjurken die de lijnen van het lichaam volgen met blote schouders, laag uitgesneden decolletés en blote ruggen. Bij Ralph Lauren zagen we zelfs clochehoeden.

Niet alleen in de modecollecties zien we de jaren '20 en de zogenaamde 'flapper style' terug, maar de actuele beauty- en haartrends ondergaan sterke invloeden uit die tijd. Combineer rode lippen met sterk opgemaakte ogen die worden geaccentueerd door nepwimpers. Wil je helemaal meedoen, met deze trend dan zal zelfs de schaar in je haar moeten!

Boblijnen waren kenmerkend voor de 'flapper girls', onafhankelijke en sterke vrouwen uit de jaren '20 die lak hadden aan de regels en graag een androgyne twist aan hun look toevoegden (en daarom wel 'garçonnes' werden genoemd). Bobkapsels zijn ook nu weer helemaal in. Voor een moderne interpretatie van de kapsels van toen, laat je de bob wat langer en style je het haar met een goed gedefinieerde golfbeweging.

De jaren '20 hype van het moment wordt nog eens extra aangewakkerd door de remake van 'The Great Gatsby' van Baz Luhrmann met Leonardo Di Caprio (als Jay Gatsby) en Carey Mulligan (als Daisy Buchanan) in de hoofdrol.

Klik hier om verder te gaan naar de fotogalerie

GESPONSORDE LINKS