Zo draag je de felle modekleuren

Felle modekleuren

Felle kleuren zijn ook deze zomer weer helemaal in de mode. Oranje, fuchsia, turkoois, rood en groen. Daarnaast zien we ook nog eens veel kleurrijke prints. Inmiddels zijn we er wel zo een beetje aan gewend geraakt. Sinds enkele seizoenen is het kleurenpalet van de mode immers bont en fel. Maar over de manier waarop je deze kleuren draagt, krijgen we op onze redactie nog wel wat vragen binnen.

We hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet. Lees hieronder verder.

Klik op de foto's om naar de fotogalerie te gaan

Zo draag je felle kleuren

 • Houd je niet van al teveel kleur, kies dan één felle kleur en combineer die met neutrale tinten als beige, wit, gebroken wit, kaki of zwart.

 • Wil je helemaal op safe gaan, draag dan de gedekte kleuren waarin je je gewoonlijk kleedt, maar maak de look af met felgekleurde accessoires.

 • Het is dit seizoen heel trendy om je in één felle kleur te kleden. Draag een broek en top in dezelfde kleur, bijvoorbeeld fuchsia of turkoois (zie de eerste foto). Of combineer shorts en een blazertje in dezelfde kleur met elkaar. Je kunt natuurlijk ook voor een felgekleurde jurk kiezen, maar de combinatie van twee kledingstukken in dezelfde kleur is net even wat meer trendy.

 • Combineer een felgekleurde jurk met felgekleurde schoenen voor een up-to-date look. Zo mag je best kobaltblauwe schoenen onder een groene jurk dragen, of omgekeerd.

 • Durf je het aan om voor 'color blocking' te gaan (dit is: de combinatie van verschillende felle kleuren in één enkele outfit) houd dan de volgende regels aan:

  1. Combineer niet meer dan drie felle kleuren met elkaar
  2. Heb je geen goed kleurgevoel, kies de twee of drie felle kleuren die je draagt dan in dezelfde lijn, bijvoorbeeld geel, oranje en rood
  3. Heb je lef, ga dan voor contrasterende kleuren, bijvoorbeeld geel en turkoois
  4. Probeer twee felle kleuren eens met wit of zwart te combineren
  5. Maak zelf spannende en aparte kleurcombinaties. Het mag deze zomer best een beetje 'pijn aan de ogen doen'

 • Voor een up-to-date look combineer je een felle kleur met een kleurrijke print. Kies de accessoires in dit geval in naturel tinten of haak aan bij één van de kleuren uit de print.

 • Een van de meest gewaagde combinaties van dit seizoen is: twee verschillende prints bij elkaar dragen. Zorg er wel voor dat de prints enigszins iets met elkaar gemeen hebben.

Bekijk de fotogalerie om meer ideeën op te doen

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste mode trends, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Klik hier.

GESPONSORDE LINKS