Modetelegram uit Milaan. 14 Toptrends voor lente en zomer 2015

De modeweek in Milaan is voorbij. In vijf dagen zagen we zo'n veertig modeshows voor zomer 2015. Wij trekken alvast wat voorzichtige conclusies.

Modetrends 2015

EEN OVERVLOED AAN FANTASIEËN BIJ JUST CAVALLI LENTE ZOMER 2015

De modeweek in Milaan is voorbij. In vijf dagen zagen we zo'n veertig modeshows voor zomer 2015. Wij trekken al vast wat voorzichtige conclusies op basis van wat wij in Milaan gezien hebben. Benieuwd naar de aller-, allernieuwste trends, rechtstreeks van de catwalks? Hier zijn ze:

1. Kleur! Kleur blijft één van de sleutelwoorden in de mode. De kleuren voor zomer 2015 zijn uitbundig, fris en fruitig. Op de catwalks veel sorbetkleuren en felle uitgesproken kleuren, ook in combinatie met elkaar.

2. Denim de luxe. Spijkergoed is hot! En dan het liefst in een 'couture' versie. De gescheurde en gebleekte versies van winter 2015 maken plaats voor heel lichte of juist heel donkere denim jasjes, blazers, lange jassen, broeken, rokken en shorts. Allemaal superchic! Klik hier om meer over deze trend te lezen.

3. Franjes. Een andere trend voor zomer 2015 waar we niet omheen kunnen, zijn franjes. We zagen ze in zijde, in leer, in suède. Ze bungelen aan zomen van jurken, rokken en tassen. Franjes zijn hot!

4. De seventies. Love and Peace, Woodstock. Het komt in zomer 2015 allemaal weer terug.

5. Doorzichtige materialen. De trend van de doorzichtige materialen blijft doorzetten. Maar hoe transparant de kleding ook is, het blijft altijd chic!

6. Opengewerkte materialen. Naast doorzichtige materialen zagen we ook veel opengewerkte materialen (zoals leer dat uitgesneden is met laser). Ook dit is een heel geraffineerde trend.

7. Chiffon is het nieuwe katoen. Chiffon was op veel catwalks voor zomer 2015 aanwezig. Supervrouwelijk en sexy (maar ook hier weer nooit té).

8. Pailletten. Pailletten zijn ook weer van de partij. Ze komen in kleur en bedekken de avondjurken van top tot teen.

9. Blommenfeest! Zomer 2015 wordt ook de zomer van de bloemen. Bloemenprints zijn in, maar niet de geijkte romantische bloemen. De fantasieën hebben een artistieke insteek, vaak zijn het niet meer dan kleurenvlekken die de vorm van een bloem suggereren. Verder zien we ook opgestikte bloemen, uitgesneden bloemen... Kortom, bloemen in alle vormen, maten en kleuren!

10. Fantasieën. Ook fantasieën blijven een belangrijke rol in de mode spelen. Microprints maar ook macrofantasieën. En net zoals bij de bloemenprints hebben de ontwerpers hier gezocht naar kunstige en artistieke designs die net iets 'zwieriger' zijn dan de strakke optical prints uit de jaren '60.

11. Platform sandalen. Nooit als ooit tevoren zagen we zoveel platform sandalen op de catwalks. In het wit, in het zwart, in het zilver en goud. Perfect voor een paar centimeters extra.

12. Gladiatorsandalen. Gladiatorsandalen zijn ook weer helemaal terug. Voor zomer 2015 zagen we ze zelfs in kleur!

13. Goudkleurige bijoux. Bijoux doen in zomer 2015 ook weer mee. Een enkel goed gekozen bijoux is voldoende. Goud is de favoriet.

14. Natuurlijke make-up en haarlooks. Een andere, heel belangrijke trend die 'in' blijft, is in de make-up en haarmode te vinden: NATUURLIJK is hét sleutelwoord!

GESPONSORDE LINKS