Top 10 badmode trends voor zomer 2014. Bikini's en badpakken

De bikini is hot, het badpak is elegant. De bikinibroekjes worden kleiner, de bikinitopjes worden groter. Lees meer over de allernieuwste badmode trends. De swimwear voor zomer 2014 is sensueler dan ooit. Een gidsje voor een up-to-date strandlook. Hipkini's, midkini's en surfshirts. Alle swimwear-nieuwtjes op een rij

Bikini 2014

Er zijn dit seizoen zoveel nieuwe tendensen in de badmode dat we er zelfs ons woordenboek voor moeten uitbreiden. Ken jij de woorden hipkini, midkini, monokini en rashguards bijvoorbeeld al? We vinden het supercool dat er dit seizoen zoveel nieuws onder de zon is. En guess what: de badmode is ook sensueler de voorgaande jaren. Het wordt een zwoele zomer! Laten we snel de toptrends voor lente en zomer 2014 bekijken.

1. KLEINERE (EN SEXY!) BROEKJES. DE HIPKINI!


Bikini van Emanò lente zomer 2014

De 'preutse' tendens van een paar zomers geleden - toen we massaal voor badpakken en nette rechte bikinibroekjes gingen - lijkt voorbij. Dit seizoen wordt de badmode eindelijk weer sexy (zonder dat het vulgair wordt).

De broekjes worden kleiner. Een van de meest geliefde modellen is de 'hipkini', een bikinibroekje met een lage taille dat van achteren mooi afkleedt en het nodige bedekt. Dit broekje heeft een sexy uitstraling maar geeft tegelijkertijd niet al teveel bloot.

2. GROTERE BIKINITOPJES. BUSTIERS EN DE 'CROPPED TOP'

Worden de broekjes kleiner, het tegenovergestelde geldt voor de bikinitopjes. Naast het klassieke triangeltopje zien we topjes die eerder iets van een bustier weg hebben. De topjes bestaan niet alleen uit cups maar bedekken vaak ook het gedeelte onder de boezem richting het middenrif. Verder komen veel bikini's deze zomer met 'cropped tops' (korte 'truitjes') in swimwear-materialen. Deze truitjes hebben geen (zichtbare) cups, kleden af als een strakke korte top en hebben soms zelfs kleine, korte mouwtjes.

3. HALTERTOPJES EN BANDEAUTOPJES

Qua bikinihesjes hebben we dit seizoen een overvloed aan keuze. We noemden al het klassieke triangeltopje en als nieuwigheid de 'cropped' top. Maar er is nog veel meer! Bandeautopjes (strapless) zijn ook dit seizoen favoriet en sensueler dan ooit. De topjes - voorheen vaak niet meer dan een recht stukje stof - zijn deze zomer mooi gevormd met cups en laten daardoor ook de welving van de boezem zien. Er zijn zelfs push-up versies van de bandeautop te vinden. Haltertopjes komen dit seizoen ook in verschillende varianten: met dunne bandjes die je in je nek knoopt maar ook zo breed dat ze je decolleté en rug bedekken (maar de schouders en schouderbladen heel sensueel vrijlaten).

4. BADPAKKEN: CUT-OUT BADPAKKEN, MONOKINI'S EN ONE-SHOULDER MODELLEN

Badpak 2014

Cut out badpak op de catwalk van Dsquared2 lente zomer 2014

Badpakken doen dit seizoen ook mee (al lijkt de bikini de overhand te hebben). Naast de wat klassiekere en sportievere modellen blijft het cut-out model favoriet. Sommige badpakken zijn zodanig uitgesneden dat ze in de praktijk niet meer huid dan een (kleine) bikini bedekken en worden daarom wel 'monokini' genoemd. Ook het 'one-shoulder'-model dat één schouder vrijlaat en een paar seizoenen geleden 'superhot' was, komt nog in de badmode-collecties voor. Een trend die karakteristiek is voor zomer 2014 is het van voren diep uitgesneden badpak dat zelfs de navel laat zien. Overigens is een extreem diep uitgesneden (maar smal) decolleté ook een trend in de modecollecties.

5. RETRO BIKINI'S

Bikini 2014

Retro bikini op de catwalk van Just Cavalli lente zomer 2014

Geen trend of er is een tegentrend. Behalve hipbikini's en tie tanga's (bikinibroekjes die je op je heupen vaststrikt zoals in je kindertijd) zien we dit seizoen ook (weer) retro bikini's met superhoge tailles tot aan de navel. Dit soort broekjes worden ook wel 'midkini' genoemd en ze zijn perfect om een niet al te strakke buik te bedekken zonder dat je direct aan een badpak moet denken. Retro-achtige bikini's zijn superchic en hebben een geraffineerde vamp-uitstraling. Dsquared2 showde ze - terecht! - met sexy vlinder(zonne)brillen.

6. ATLETISCHE BIKINI'S EN SURFSHIRTS

De fashionista's onder jullie zullen vast en zeker op de hoogte zijn van de vele sportswear invloeden in de nieuwste zomermode. Deze trend komt ook in de badmode terug in de vorm van het surfshirt (met een Engelse vakterm ook wel 'rashguards' genoemd omdat ze in verschillende watersporten worden gebruikt om schaafwonden tegen te gaan). Het surfshirt in de badmode voor zomer 2014 is een strak truitje tot op het middenrif (of iets daarboven of daaronder) en heeft een opstaand colletje en korte of lange mouwen. Omdat het best veel bedekt wordt het vaak met een klein zwembroekje (hipkini of string) gedragen zodat het er uiteindelijk supercool en sexy uitziet.

7. ALLE MOGELIJKE KLEUREN EN DESSINS

Bikini 2014

Badpak met bloemendessin op de catwalk van Paul & Joe lente zomer 2014

Qua kleur kun je deze zomer helemaal losgaan. We zien bikini's en badpakken in één enkele kleur, maar ook combinaties van kleuren en verder tal van dessins. Dierenprints zijn sexy, bloemen zijn voor de romantische geest. Opschriften en afbeeldingen van landschappen (een andere trend van de modecatwalks) zijn ook van de partij. Naast felle kleuren en pastels zien we zwart en wit. Dus letterlijk: alles!

8. BANDEN, FRANJES EN ROESJES

Veel badpakken en bikini's zijn verrijkt met banden die je op verschillende manieren kunt strikken (als je maar niet vergeet om ze te strikken!). Een andere trend voor dit seizoen zijn franjes. Topjes met franjes zijn super als je je buik wilt showen maar niet al teveel. In het water zijn franjes overigens misschien wat minder handig :-) En dan zijn er de roesjes voor topjes en broekjes.

9. EXOTISCHE VERSIERINGEN EN MACRAMÉ BEWERKINGEN

Maar we zijn er nog niet! De badmode-ontwerpers hebben nog meer troeven in de mouw. Ze trokken voor dit seizoen echt alle registers open. Zo kozen ze ook voor exotische versieringen met kraaltjes en borduursels en macramé bewerkingen. Keuze te over dus!

10. MIX & MATCH VOOR JOUW EIGEN PERSOONLIJKE STRANDLOOK

Tot slot blijft het mix & match-principe populair. Haal bikini's 'uit elkaar', draag broekjes van de ene bikini met topjes van de andere bikini. Maak je eigen combinaties - qua kleur en proporties - en ga voor een heel eigen persoonlijke strandlook.

We wensen jullie allemaal een heerlijke en zwoele zomer toe!

GESPONSORDE LINKS