Denim trends 2013

De spijkergoed trends op een rijtje

Denim trends lente zomer 2013

Aan het begin van een nieuw seizoen is het elke keer weer spannend om te weten wat er op het gebied van de denim gaande is. Karakteristiek voor dit seizoen zijn vooral de combinaties van verschillende denim kleuren in één enkel kledingstuk en de cropped skinny jeans.

We zetten de denim trends voor lente en zomer 2013 voor je op een rijtje.

Spijkerjacks

De favoriet voor dit seizoen is het 'biker jacket' in denim. Met schuine overslag en zelfs met rits. Je draagt 'm heel stoer met skinny pants. Of over een maxi dress, een geliefde look voor naar popconcerten.

Spijkershorts en spijkerrokjes

Spijkershorts zijn bepaald geen nieuwigheid. Elk seizoen doen ze weer mee. En het spijkerrokje is ook weer terug. Kort en sexy, of juist uitwaaierend en een beetje boho.

Denim trends lente zomer 2013

Skinny jeans en spijkergilet bij Just Cavalli
Klik hier voor meer foto's van deze show

Denim trends lente zomer 2013

Spijkershorts en skinny jeans op de catwalk van Dsquared2.
Klik hier voor meer foto's van deze show

Denim trends lente zomer 2013

Links: romantisch spijkerjurkje met sexy laarzen, rechts skinny jeans

Spijkerbloezen en bloezen in chambray

Spijkerbloezen draag je dit seizoen op shorts, op een spijkerbroek maar ook op een klassieke bandplooibroek. Onze favoriet zijn de blousons in chambray, heerlijk zacht en zo mooi dat ze geschikt zijn voor zo ongeveer elke gelegenheid.

Two-toned denim en patchwork

Een trend die karakteristiek is voor dit seizoen is de combinatie van verschillende kleuren denim-blauw in één enkel kledingstuk. Spijkerbloezen hebben opgestikte zakken of schouders in een andere blauwtint. Ook spijkerbroeken zijn verrijkt met patchwork.


Two toned denim is dé trend voor lente zomer 2013

Spijker overalls

Kort of lang, het maakt niet uit. De spijker overall is nog steeds een hot item. Een topper onder de jongeren.

Skinny jeans en baggy broeken

De 'nieuwe' skinny jeans is korter dan voorheen en laat de enkels vrij. Dit soort broeken zijn heel sexy met een mooi hakje eronder maar kunnen ook zeker met trainers of sneakers worden gedragen. Onze favoriet is echter het baggy model met opgerolde pijpen zoals op de foto's hieronder. Superchic met een paar hoge hakken en een mooie blazer.

Denim trends lente zomer 2013

Baggy jeans met opgerolde broekspijpen

Denim trends lente zomer 2013

Spijkerbroek met gaten gespot tijdens de Paris Fashion Week

Strepen en sorbetkleurtjes

Het kon niet uitblijven. Strepen en sorbetkleurtjes veroveren de mode en ook het spijkergoed. De zoet gekleurde skinny jeans zijn echte snoepjes. En spijkerbroeken met strepen zijn weer eens iets anders.

Van chambray tot vintage look

De spijkergoed-mood loopt dit seizoen uiteen van ultrasexy tot ultrachic. Van cool tot geraffineerd. Spijkerbroeken met gaten en een vintage look worden afgewisseld door keurige chambray blousons en gesofistikeerde spijkerjurkjes met openwerkingen en borduursels. Het spijkergoed van dit seizoen is voor iedereen en voor elke leeftijd!

Denim trends lente zomer 2013

Spijkerjurkje met openwerkingen op de catwalk van Vanessa Bruno lente zomer 2013

 

GESPONSORDE LINKS