Zomer op je werk. Geen slippers a.u.b.

Steeds vaker zien we in de kantoorgangen kleurige, plastic slippertjes verschijnen. Een vrolijk gezicht, ja zeker, maar niet iedereen in de werkomgeving stelt het zicht op blote tenen - hoe verzorgd ook - op prijs. In Amerika zijn de modegoeroes het erover eens: slippers op kantoor kunnen niet. Hoe hoog het kwik ook stijgt, de professionaliteit vraagt om een adequate, professionele look.

De grens tussen 'zomers professioneel' en 'te casual voor je werk' is maar vaag. De zomer vraagt om een lichte, luchtige look en de luie weekenden in de tuin of op het strand maken het op de maandagmorgen des te moeilijker om je weer in je gebruikelijke (stijve) kantoorkleding te hijsen. De verleiding om je strandjurkje en je slippertjes - zo heerlijk luchtig - weer aan te schieten, is groot. Enige concessies mogen in het warme seizoen ook wel gedaan worden. Als je het maar niet te bont maakt.

Geen slippers en platte sandalen

Slippers en platte open sandalen duiden op een relaxte gemoedstoestand, een vakantiemood. En dat is nu juist iets dat men op het werk niet wil zien. Draag daarom geen slippers of sandalen naar kantoor. Wat je wel kunt doen, is je gesloten pumps vervangen door een paar trendy 'peep-toe'-schoenen die maar net een glimp van je tenen (vanzelfsprekend zijn ze keurig verzorgd) laat zien. 'slingbacks', schoenen met een bandje dat achter de hiel langs loopt, zijn ook ideaal voor naar kantoor. Vrouwelijk maar niet al te bloot en sexy.

Ga voor wit

Te felle kleuren hebben dezelfde 'gemoedelijke' uitstraling als slippers en sandalen. Mijd daarom opvallende kleurcombinaties als je job een zekere professionele uitstraling van je vraagt. Ga liever voor lichte kleuren als wit, beige, crème, lichtblauw. Ze geven je een zomers, luchtig gevoel maar doen geen afbreuk aan je kantoor-image.

Is een blazer een must?

Verlangt je werkomgeving of een bepaalde afspraak of meeting van je dat je in blazer komt, draag er dan een luchtig mouwloos bloesje onder. Ook hier zijn gedekte kleuren weer perfect. Kies blazer en broek of rok verder in lichte materialen als katoen of linnen zodat je je gemakkelijk voelt en toch een zomerse uitstraling hebt.

In jurk naar het kantoor?

Ja, als de jurk niet te strak en niet te kort is. Het assortiment jurken voor deze zomer is oneindig groot en het moet niet moeilijk zijn er eentje te vinden die geschikt is voor naar kantoor. Over het algemeen zijn dat de jurken die in wat stijvere stoffen zijn uitgevoerd, die tenminste tot op de knie vallen en een klein mouwtje hebben. Fleur je outfit verder op met een paar stijlvolle accessoires. Een mouwloos jurkje kan ook, maar houd een klein vestje bij de hand voor 'formele' momenten.

Blote benen?

De kwestie van blote benen of niet hangt nauw samen met de lengte van je rok, jurk of cityshorts. Zolang die op de knie vallen, kun je je met goed fatsoen zonder panty's vertonen. Je benen moeten natuurlijk wel perfect verzorgd zijn.

Cityshorts?

Cityshorts moeten kunnen, als ze maar tot op de knie vallen en een 'couture'-snit hebben. Let op: er is een groot verschil tussen een cityshort en een korte broek! Maak het geheel af met een mooi bloesje en stijlvolle schoenen.

Niet te sexy

Hoe warm het ook is, ga nooit te bloot naar kantoor. Bewaar korte rokjes en lage decolletés voor naar het strand. Vermijd te strakke kleding en doorzichtige materialen, uit respect voor je collega's en jezelf.

Make-up & haar

Alleen op het gebied van make-up & haar mag het in de zomer ook op kantoor wel een beetje minder. Ga voor een lichte foundation, een fruitig kleurtje voor de lippen en maak je ogen niet te zwaar op. Je haar steek je losjes op of bind je samen in een nonchalante paardenstaart. Zomers en easy going, maar toch geschikt voor de 'van 9 tot 5'-omgeving.

GESPONSORDE LINKS