8 Mode ideeën voor de feesten

Het Kerstdiner, een spetterende oudejaarsparty of een feestelijke borrel van kantoor.... Gelegenheden om de regels eens flink aan je laars te lappen, en je uit te dossen in verleidelijke jurkjes, doorzichtige bloezen of andere sensuele creaties die meestal in de kast blijven omdat ze té zijn. Maar deze maand mag het! Dus pak nu maar eens goed uit en laat je fantasie de vrije loop gaan. En mocht je ideeën te kort komen, dan hebben wij ze wel voor je!

Pailletten voor een feestelijke look

Heb je geen tijd om uitgebreid te shoppen, maar heb je razende zin in iets feestelijks? Denk dan ook eens pailletten. Want alleen al een klein topje of bloesje met paillettes zorgt direct voor een feestelijke outfit. Ze zijn ook reuze handig voor Kerstborrels, zeker als je geen tijd hebt om je thuis even te verkleden. Want ze kreukelen niet en nemen weinig plaats in, dus je stopt ze gewoon in je tas. Draag de dag van de borrel een eenvoudige zwarte rok of broek naar kantoor. Tegen de tijd dat de borrel begint verwissel je je bloes of trui voor het topje en klaar ben je... om de show te stelen.

Glanzende materialen

Glanzende materialen doen het altijd goed. Kies een glansmateriaal in een mooie kleur: dieprood, zachtroze, parelgrijs, goudtinten of zilver. Een jurk in een glanzend materiaal (satijn, zijde) staat direct feestelijk. Fleur de donkere dagen op door onder je mantelpakje een glanzend topje te dragen. Zo blijf je in de feeststemming.

Chic en nonchalant in broek

Ben je bang om er 'overdressed' uit te zien, draag dan geen opvallende jurken met veel accessoires, maar houd het eenvoudig. Een mooie zwarte broek met een chique bloes (misschien laag uitgesneden of van een spannend materiaal zoals bijvoorbeeld kant) is ontzettend mooi en feestelijk en wekt in ieder geval niet de indruk dat je uren voor de spiegel hebt gestaan om je op te doffen. Als je dan nog onder de lange broek steels een paar heel pikante hakjes draagt, zul je die avond absoluut niet onopgemerkt blijven.

Zwart is en blijft chic

We kennen dat gevoel allemaal... Je komt binnen en opeens voel je je niet meer op je gemak. De jurk waar je je thuis zo happy in voelde, valt naar jouw gevoel helemaal uit de toom. Met spijt denk je aan het eenvoudige zwarte jurkje dat je nog in de kast hebt hangen en dat zo geschikt zou zijn geweest. Je begrijpt het al: wil je dit gevoel voorkomen, ga dan voor zwart. Want met zwart zit je altijd goed.

Lady in red

Zin in rood? Prima! Het is de kerstkleur bij uitstek. Maar wees je er wel van bewust niet je niet onopgemerkt zult blijven. Want rood is een echte eyecatcher.

It's partytime! Kleur mag!

Wie heeft gezegd dat levendige kleuren 'typisch zomers' zijn? Wit, roze, fuchsia, turkoois, oranje en geel. Het zijn kleuren die zelfs de donkerste nacht nog verlichten. Aarzel dus niet om deze kleuren te dragen, ook al dwarrelen de sneeuwvlokken uit de hemel. Vandaag de dag bestaan er niet meer typisch zomerse of typische winterse kleuren (combinaties of materialen). The rule is... no rule.

Briljanten, strass, glitter, fonkelende steentjes...

Laat je accessoires fonkelen zoals de sterren in de Kerstnacht of het vuurwerk op Oudejaar... Want niets is feestelijker dan de twinkelende schittering van een (nep)diamant bij kaarslicht. De gelegenheid bij uitstek om alles wat schittert en straalt weer eens uit je bijouxdoosje te halen.

Naughty girl

Wil je een extra pikante touch aan je avond (en nacht) geven? Vervang dan je klassieke panty's door spannende stay ups of kousen met jarretels en draag er een minuscuul slipje bij. Ook al ziet niemand het, de wetenschap alleen al dat je zulke lingerie maakt je gelijk meer sexy

GESPONSORDE LINKS