Bruidsmode en bruidstrends

Wat voor bruidsjurk? Wat voor accessoires? Wat voor bruidsboeket?

Bruidsjurk

Na het sprookjeshuwelijk van Prins William en Kate Middleton is het een hot item: bruidsjurken. Overigens mogen we hiervoor niet alle verantwoordelijkheid bij het koninklijke echtpaar leggen. Ook de lente doet een duit in het zakje. Het trouwseizoen is weer begonnen.

Wat voor jurk?

Kate (of wie voor haar) koos voor een klassieke witkanten jurk met een bescheiden decolleté, lange kanten mouwen en een lange sleep. Zij was vast en zeker gebonden aan een dresscode.

Maar voor jou mag het anders. Jouw trouwdag is als jouw eigen film waarin jij de hoofdrol speelt. Kies daarom je droomjurk, een jurk waarin jij je als een prinses voelt. Zorg er wel voor dat de jurk in de film past: een jurk met een sleep als die van Kate is uit proporties in een kerkje waar wel geteld vier kerkbanken in passen. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en, last but not least, met je figuur.

Wit of kleur?

Optisch wit blijft de kleur, daar valt weinig over te zeggen. Ivoorwit en crèmetinten zijn waardige alternatieven. Wit mag ook als je voor de tweede (derde?) keer trouwt. Huwelijksexperts raden wel aan om in dit geval voor een wat minder uitbundig model te kiezen en geen sluier te dragen.

Denk ook na over de stijl. Houd je van modern, kies dan voor een minimalistische model zonder roesjes en kantjes. Ben je romantisch, ga dan voor een jurk met lagen (net zoals de bruidstaart!). En spreekt de Grace Kelly look je aan, kies dan een retro jurk (en kapsel) zoals op de foto hierboven.

Is lang een must?

Lang doet het op elke leeftijd goed, maar kort is ook zeker een optie. Ga je voor kort, houd het dan wel stijlvol. Heel belangrijk is ook de keuze van je schoenen. Wees je ervan bewust dat ze onder een korte jurk meer in het oog springen.

Omkleden voor de avond?

Steeds vaker vertonen moderne bruiden zich op hun huwelijksdag in twee verschillende jurken. Een trouwjurk voor in de kerk of het gemeentehuis en een avondjurk voor het feest erna. Of je aan deze trend mee doet, moet je zelf beslissen. Misschien beweeg je je gemakkelijker in een avondjurk dan in je trouwjurk. Of voel je je er beter in omdat die bruidsjurk je toch te pompeus is. Aan de andere kant is het absoluut geen must om je te verkleden. Het is juist heel romantisch om deze belangrijke dag in je leven met één enkele jurk te associëren.

Bruidsjurk
Welke accessoires?

Welke accessoires? Géén, hooguit één, twee... Geen ringen natuurlijk! De enige ring die op deze dag aan jouw vingers zal schitteren, is je trouwring. Draag verder niet al te opzichtige juwelen. Wil je het klassiek houden, ga dan voor kleine oorbellen met een fonkelend briljantje of strass om je gezicht licht te geven. Overdag draag je een ingetogen ketting, 's avonds mag je met een uitbundiger juweel voor de dag komen. Wees voorzichtig met parels. Stem de kleur ervan goed af op het wit van je jurk.

Wat voor boeket?

De grootte van je boeket moet in proportie met je figuur zijn. Ben je klein, ga dan voor een compact boeket, ben je lang dan kun je je een groter boeket veroorloven. Kleur mag, maar wit en zachtgroen blijven toch het chiquest. Verder is er op dit moment een comeback van het veldboeket als bruidsboeket. Dit boeket is minder compact en de bloemen hebben wat langere stelen. Ze voegen een stijlvolle maar eenvoudige touch aan je look toe.

Meer bruidstips op Trendystyle
Mooi op de bruidsfoto
Bruidsmake-up
GESPONSORDE LINKS