Mode accessoires voor lente en zomer 2010. De trends

Van killer heels tot naturel leer en etnische sieraden
Gepubliceerd op 13 januari 2010
next>

De mode accessoires voor voorjaar en zomer 2010. Van killer heels tot naturel leer, van doorzichtige zonnebrillenglazen tot etnische sieraden van megaformaat. De nieuwste trends op het gebied van de accessoires in modeland.

Update je look met de nieuwste accessoires
Modeaccessoires zijn fantastisch, en wel om verschillende redenen. Ze zijn meestal weinig weersgebonden en je kunt er dus al vroeg in het seizoen de show mee stelen. Ook modeaccessoires van de (meeste) dure merken komen (na hard sparen) binnen het bereik van de gewone vrouw (zoals wij). En ze maken ook nog eens je look. Wat wil je nog meer!

De mood van de nieuwste mode accessoires
De mood voor het komende seizoen is stijlvol, vrouwelijk en sexy. Deze mood komt ook in de nieuwste collecties modeaccessoires terug. Sommige elementen herkennen we nog van vorig jaar. Denk bijvoorbeeld aan de goudkleurige schakelkettingen en de grote hoeveelheden armbanden die je vooral allemaal tegelijk moet dragen. Andere elementen laten we achter ons. Zo zijn studs en punk/rock accessoires deze zomer al bijna niet meer in de collecties te vinden.

Killer schoenen met plateaus en zomerlaarzen met open teen zijn hot!
Als we een top 10 van de modeaccessoires voor het komende seizoen zouden moeten maken (of beter nog, laten we het meteen maar even doen), dan zou die er ongeveer zo uitzien:

  1. Killer schoenen met plateauzolen, gespen en bandjes en waanzinnig hoge hakken
  2. Zomerlaarzen met open teen
  3. Enkellaarsjes of hoge schoenen met open teen en open hiel
  4. Tassen
  5. Zonnebrillen (met doorzichtige glazen)
  6. Etnisch aandoende kettingen van megaformaat en met gekleurde, vaak matte stenen
  7. Brede armbanden
  8. Naturel leren ceintuurs (en ook tassen)
  9. Haaraccessoires
  10. Horloges

Kortom, volgens ons is het het komende seizoen belangrijker wat je aan je voeten hebt zitten dan wat je aan je arm hebt hangen! Hoge hakken zijn nog steeds in de mode. Er wordt geroepen dat de stiletto helemaal terugkomt maar op de catwalks zagen wij toch vooral nog veel dikke of artistiek gevormde hakken die wel iets meer omvang hadden dan de klassieke stiletto. Bandjes en gespen (liefst een stuk of vijf, zes per schoen) zijn de trend. Naturel leer kleuren zijn de grote favoriet. Voor de avond gaan we ook veel goudkleurige sandaaltjes met hoge hak zien. Platte sandaaltjes en ballerina's zijn uit de gratie. Ook gladiatorsandalen en gladiatorlaarzen zijn uit (ook al denken wij dat we ze in het straatbeeld nog wel gaan zien).

De nieuwigheid van het seizoen zijn de zomerlaarzen met open teen en soms ook open hiel. Kan je er niets bij voorstellen, denk dan aan een klassieke leren winterlaars, knip de teen en hiel eruit en je hebt de nieuwste trend voor de zomer.

Tassen
De tassen lijken dit seizoen weer klassieker te worden. Het megaformaat van de afgelopen seizoenen is uit. Vrouwelijk is het motto. Kleine en platte envelop tassen zijn chic.

Zonnebrillen met doorzichtige glazen
Natuurlijk gaan we voor het komende seizoen weer alle mogelijke monturen zien. Van monturen met een jaren '50 katoogeffect tot klassieke ronde vormen. Gekleurde plastic zonnebrillen (vorig jaar zomer helemaal cool) zijn alweer achterhaald. Doorzichtige glazen zijn nog steeds de trend. Erg sexy, als je het ons vraagt.

Sieraden en bijous
Het échte sieraad zoals we dat uit grootmoeders juwelenkistje kennen mag nog even in de kluis blijven rusten (tenzij je tegen de draad in wilt gaan). Bijous van megaformaat zijn voorjaar en zomer 2010 wederom de grote trend. Goudkleurige schakelkettingen maar fonkelende stenen en strass doen het nog steeds goed. Daarnaast gaan we ook meer etnisch getinte sieraden die uit matte materialen en stenen zijn vervaardigd, zien. Armbanden zijn dit seizoen wederom je van het. Ga voor brede exemplaren en draag ze allemaal bij elkaar.

Naturel leren mode accessoires
Naturel leerkleuren voor zomerschoenen en zomerlaarzen maar ook voor ceintuurs en riemen die nog steeds in de taille worden gedragen. Dit voorjaar en deze zomer gaan we opvallend veel brede en mindere brede ceintuurs in natuurlijke leertinten zien. De combinatie van naturel leer, of je nu voor een lichte of donkere tint gaat, met de nieuwe neutrale modekleuren is schitterend en heel geraffineerd.

Klik hier om naar de galerie 'Modeaccessoires zomer 2010. De trends' te gaan

GESPONSORDE LINKS