De grootste haartrend 2020 is: gezond haar. Het advies: detox je haar!

De grootste haartrend voor lente zomer 2020 is: glanzend en gezond haar. Daar kun je thuis goed aan werken. Namelijk door je haar te DETOXEN!

Gezond haar tips 2020
De grootste haartrend 2020 is: gezond haar. Foto: Charlotte Mesman

De kapseltrends voor lente zomer 2020 laten kortere haarlengtes zien. Sommige hair stylisten noemen lang haar zelfs ‘uncool’. Zo ver durven, en willen, wij niet te gaan. Lang haar is mooi, maar het moet wél mooi lang haar zijn (als je begrijpt wat we bedoelen). Daar kun je thuis zelf een heleboel aan doen. Met onderstaande haartips kweek je een glanzende en gezonde haardos, helemaal ‘in trend’ met de allernieuwste haartrends.

Ten eerste zijn er natuurlijk altijd de algemene tips: ga voor een gezonde levensstijl en eet gezond. Zorg dat je haar de juiste bouwstenen aangereikt krijgt. Klik hier om meer te lezen over het-mooi-eten-van-je-haar.

Detox tips voor glanzend en gezond haar

#1 Stel het haarwassen niet uit!

Allereerst is het heel belangrijk om je haar goed schoon te houden. Was je haar regelmatig en neem daarbij ook je hoofdhuid mee. De basis voor mooi en gezond haar is een gezonde en schone hoofdhuid. Met een milde shampoo kun je je haar zelfs dagelijks wassen. Stel wasbeurten niet uit, ook als je je huis niet uithoeft of geen afspraken heb.

#2 Detox je haar!

In de loop van de tijd kunnen vuil en vooral ook haarproducten zich in het haar ‘opstapelen’. Deze opbouw van residuen laat zich soms maar moeilijk met een gewone shampoobeurt verwijderen. Daarom is het goed om je haar af en toe grondig te detoxen!

We hebben drie detox-tips voor je met middeltjes die je waarschijnlijk al in huis hebt.

1. Is je haar niet behandeld of geverfd probeer dan eens je haar te spoelen met water en bicarbonaat. De verhouding moet zijn: 3/4 water en 1/4 bicarbonaat. Was je haar en je hoofdhuid hiermee voor een grondige wasbeurt. Je haar zal erna fris en schoon aanvoelen. Waarschuwing: doe dit niet als je gekleurd haar hebt.

2. Deze tweede tip hebben we van een hair stylist: voeg 2 eetlepels grof zout aan je gebruikelijke shampoo toe en was hiermee je haar en hoofdhuid; hiermee geef je je haar een vrij grove scrubbeurt. Het klinkt goed en zal in elk geval heel fris zijn. We vragen ons alleen af of zout wel goed voor je haar is, vooral ook voor gekleurd of droog haar. Niet te vaak doen en in ieder geval goed uitspoelen, zouden we zo zeggen.

3. Voeg suiker toe aan je gebruikelijke shampoo en was je haar en hoofdhuid. Deze methode is goed voor een wat mildere scrubbeurt. Klik hier om er meer over te lezen

#3 Conditioner

Vergeet niet om je haar na het haarwassen met een conditioner te behandelen. Is je haar snel slap of vet, breng de conditioner dan alleen op de haarpunten aan.

Op naar gezond en mooi haar voor een schitterend lente/zomer 2020 haar look!
Klik hier voor de allernieuwste haartrends voor lente zomer 2020

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen. Klik hier

Heb je ons iets te zeggen? Schrijf ons! Klik hier

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
MEER OP TRENDYSTYLE

10 Regels om gezond af te vallen

Vind jij dat er wel een paar kilootjes af mogen? Doe het dan gezond en houd het leuk voor jezelf. Wees niet te streng en heb je lichaam lief! 10 Regels om gezond af te vallen.

GESPONSORDE LINKS