De allernieuwste make-up trends voor winter 2014

make-up-mac-winter2014-09make-up-mac-winter2014-05make-up-mac-winter2014-07make-up-mac-winter2014-04En dan nu meer over de make-up trends voor herfst en winter 2014 2015. Om mij in de allernieuwste make-up-‘geheimen’ in te wijden, pakte Michele Magnani, senior make-up artist van M.A.C (zie mijn vorige post) de – wat ik noem – M.A.C ‘bijbel’ erbij. Een boek met vooral veel foto’s waarin M.A.C ieder seizoen de make-up looks uiteenzet die de make-up artiesten voor de modeshows in New York, Londen, Milaan en Parijs hebben gecreëerd.

Winter 2014 2015 wordt echt een fantastisch make-up seizoen! Op de cover van de allernieuwste M.A.C ‘bijbel’ prijkte een spiegel. Ik keek erin en werd er behoorlijk ‘self conscious’ van. En dat was natuurlijk de bedoeling. Individualiteit is dé trend voor het komende seizoen. Op de cover nu eens niet een model, maar ikzelf, jijzelf, iedereen die naar het boek kijkt!

Verder gaat het het komende seizoen allemaal om super-realistische huidjes, vertelde Michele Magnani. De huid moet heel gaaf, transparant en stralend zijn, maar ook heel realistisch. Dus geen geplamuurde gezichten, maar zo min mogelijk make-up met een realistische touch. Je kunt bijvoorbeeld je huid heel mooi opmaken maar dan net even wat minder make-up onder je ogen aanbrengen. Daardoor wek je de indruk dat je helemaal géén make-up draagt! Het is dus geen ‘nude look’ maar een realistische look.

Dit winterseizoen gaan we bovendien opvallend veel KLEUR gebruiken (bepaald ongebruikelijk voor de winter), vertelde Michele. Paars, blauw, oranje, geel. Eén van de trends zoekt zelfs de ‘imperfecte kleur’ van de natuur op, zoals het oranje van een platgetrapte sinaasappel of het groen van een gekneusd muntblad (ik noem maar wat). Realistische huidjes en imperfecte kleuren dus.

De vormgeving is ook heel modern. M.A.C heeft de nieuwe winterkleuren bij de shows op heel aparte manieren gebruikt. Michele Magnani liet me gekleurde wenkbrauwen zien. Heel subtiel zijn ook de wenkbrauwen met daaronder een blauw accent. Vergeet dit seizoen maar even alles over smokey eyes en klassieke cat-eye make-up. In winter 2014 2015 gaan we het anders doen! Geen jaren ’50 eyeliner maar moderne lijnen en vormen. Alles wat je maar in gedachten komt. Want uiteindelijk blijft ‘individualiteit’ de rode lijn in alle nieuwe make-up trends.

Foto van auteur
Modetrends, kapsels en make-up trends, vrouwen en de horoscoop van de maand op Trendystyle.net, het lifestyle magazine voor de trendy vrouw
ADVERSUS
ADVERSUS

LEES ADVERSUS, MANNEN MODETRENDS, KAPSELS EN MODELLEN

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022, fitness, auto's en lifestyle man op ADVERSUS. KLIK HIER!

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

MEER OP TRENDYSTYLE