Trainen voor slankere benen. 10x Tips. Vandaag nog beginnen :-)

Natuurlijk is niet iedereen (bijna niemand) behept met een paar benen à la Gisele, maar iedereen kan toewerken naar verbetering. Aan tafel, maar vooral ook in de sportschool. 10 Tips voor mooie benen.

Trainen voor slankere benen. 10 Tips
Trainen voor slankere benen. 10 Tips

Wil je mooie benen hebben, dan zul je er iets voor moeten doen. De huid moet iedere dag worden verzorgd met hydraterende crèmes, de overtollige haartjes zullen regelmatig en delicaat moeten worden verwijderd. En verder moet er getraind worden.

Natuurlijk is niet iedereen (bijna niemand) behept met een paar benen à la Gisele, maar iedereen kan toewerken naar verbetering. En daarbij is juist de sportschool zo belangrijk. Langer zullen je benen van trainen niet worden, maar strakker en slanker wel. Hoe doe je dat? Hier zijn een paar praktische adviezen voor gevorderde sportsters, maar ook voor diegenen die er serieus over denken om zich in te schrijven bij de sportschool.

#1 Voor slankere en strakkere benen zul je je levensstijl in zijn totaliteit onder de loep moeten nemen. Van je voedingspatroon tot de manier waarop je traint. Dat wat in het Engels wel wordt aangeduid als ‘spot reduction’, ofwel middels training en dieet één enkele zone van het lichaam aanpakken (bijvoorbeeld: ik wil het vetrolletje boven mijn knieën wegwerken) is helaas een utopie…

Spot reduction is een utopie

#2 Let erop dat je niet met al te zware gewichten traint. Je doel is niet je spiermassa stimuleren zodat je benen zwaarder worden. Integendeel, we gaan nu juist voor slankere en strakkere benen. Dus werk met lichte gewichten en korte rustpauzes. Pas vooral op met ‘complete’ oefeningen als squat of leg press. Je benen en billen worden er strakker maar ook iets groter van. Het is een kwestie van keuzes maken. Streef je naar slankere benen, gebruik dan superlichte gewichten (wellicht doe je meer herhalingen per serie). Met machines die je in staat stellen een bepaalde spiergroep te isoleren, kun je ‘zwakke punten’ aanpakken. Zo train je met de leg extension het voorste gedeelte van je benen. De leg curl is voor de achterkant van je benen, en verder zijn er machines waarmee je de binnenkant van je dijen, de buitenkant van je dijen en je bilspieren afzonderlijk traint. Zorg altijd dat je weet wat je doet!

Zorg dat je altijd weet wat je doet

#3 Voer de oefeningen met een zeker en beslist ritme uit en zorg ervoor de bewegingen altijd gecontroleerd zijn. Ga niet voor ‘maximale uitputting’ maar concentreer je vooral op een correctie uitvoering van de oefening.

#4 Las aërobe activiteiten (steppen, fietsen, loopband) in je trainingsprogramma in. Houd een stevig maar niet al te hoog tempo aan. Beter 20 tot 40 minuten in een gematigd tempo dan 5 superintense minuten (dit laatste ziet men helaas maar al te vaak).

#5 Vergeet de klassieke beenoefeningen op het matje niet! Ze doen hun werk op een andere manier dan de machines, maar dragen zeker hun steentje bij. Kijk ook eens op internet naar inspirerende fitness-workouts met beenoefeningen op de grond.

#6 Begin en sluit je training af met stretching. Om blessures te voorkomen en ook om de spieren ‘langer’ te maken.

#7 Als je er de mogelijkheid en het budget toe hebt, maak dan een afspraak voor een serie massages die de bloedcirculatie en vochtafvoer in de benen stimuleren. En is je budget niet toereikend… Probeer het dan eens met je liefste glimlach bij je partner! Misschien reikt hij je wel de helpende hand aan. En anders doe je het zelf! Maak een paar minuutjes per dag vrij om je benen te masseren.

#8 Dieet. Ga voor een dieet dat rijk is aan groenten en vezels en drink vooral veel water. Een gezond en uitgebalanceerd dieet is heel belangrijk voor sportsters die toewerken naar slankere en strakkere benen.

#9 Verwaarloos het bovenste gedeelte van je lichaam niet. Train ook je armen, je rug en je borstspieren voor een harmonieuze balans in de ontwikkeling van je lichaam. Vergeet ook je buikspieren niet.

#10 Laat de moed niet zakken als de resultaten op zich laten wachten. Formuleer voor jezelf een doel dat realistisch is, ook gelet op je lichaamsstructuur. En verwen jezelf (bijvoorbeeld met een klein cadeautje, misschien zelfs wel een minirok!) iedere keer als je een klein succesje hebt behaald. Want vele kleine succesjes leiden naar één groot succes: het behalen van je eindresultaat. Mooi gevormde en slanke(re) benen.

TRENDYSTYLE

Lees ADVERSUS, mannen modetrends, kapsels en modellen

Kapsels en lichaamsverzorging man 2022. De nieuwste mannenmode trends 2022 op ADVERSUS. KLIK HIER!

HOROSCOOP VAN DE MAAND
Ram
Stier
Kreeft
Tweelingen
Leeuw
Maagd
Weegschaal
Schorpioen
Boogschutter
Steenbok
Waterman
Vissen

 

Vind je dit artikel leuk? Laten we dan contact houden. Voeg Trendystyle toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

 
GESPONSORDE LINKS
MEER OP TRENDYSTYLE