Jouw beauty routine voor de zomer

Beauty check. Doe de test

Deze zomer mag je de deur niet uit zonder een paar must-have producten of zonder dat je een aantal beautyhandelingen hebt verricht. De zon is in deze maanden op z'n felst en daarom mag je niet onvoorbereid naar buiten. Loop onze checklist langs, beantwoord onze vragen en bekijk je score.

1. Gebruik jij een dagcrème met een zonnebrandfilter? Ja/nee

Vooral in de zomer is het belangrijk dat je je huid altijd (met de nadruk op altijd) goed tegen de zon beschermt. Alleen al een ommetje met de hond heeft invloed op je huid. Gebruik daarom steevast een dagcrème met zonnebrandfilter. Je hebt dan in ieder geval als basis al iets van bescherming te pakken.

2. Gebruik jij een foundation met SPF? Ja/nee

Het idee dat foundation slecht voor je huid is, is inmiddels wel achterhaald. De moderne foundations beschermen je huid eerder. Steeds vaker komen ook foundations met SPF. Het is zeker de moeite waard om daar bij je keuze van je foundation op te letten.

3. Heeft jouw zonnebril glazen met een UV-filter? Ja/nee

Niet alleen je huid heeft bescherming tegen de zon nodig, ook je ogen moeten tegen het felle zonlicht en de UV-straling beschermd worden. Een zonnebril moet daarom niet alleen infrarood licht maar ook ultraviolette straling blokkeren. Kies verder voor een licht montuur dat niet op de neusbrug weegt (niemand vindt gesprongen adertjes mooi!). Zet de zonnebril tijdig op voor de bescherming van je ogen maar ook om samenknijpen van de ogen (en dus kraaienpootjes) te voorkomen.

4. Gebruik jij een lipbalsem met zonnebrandfilter? Ja/nee

Eén van de meest kwetsbare zones van het gezicht zijn de lippen. En jammer genoeg vergeten we vaak die te beschermen. Maak er een goede gewoonte van om meerdere malen per dag een beschermende lipbalsem op je lippen aan te brengen. Zeker als je naar het strand gaat, is dit een must maar ook als je niet bewust de zon opzoekt, moeten je lippen beschermd worden.

5. Heb jij altijd een hoedje/sjaaltje bij je? Ja/nee

Je huid heeft bescherming nodig maar ook je haar heeft van de zon te lijden. Zorg ervoor dat je altijd een hoedje of sjaaltje bij je hebt om je haar tegen fel zonlicht te beschermen. Natuurlijk bestaan er ook speciale haarproducten met een zonnebrandfilter maar in de regel maken die je haar wat vettig, iets wat op het strand voor een trendy wet look doorgaat maar in de stad of op je werk niet erg modieus is.

6. Heb jij altijd een anti-zonnebrandstick in je tas? Ja/nee

Even rennen om de bus te halen, een onvoldoende gekoelde treincoupé of sjouwen met de boodschappen in de felle zomerzon. Zorg ervoor dat je altijd een handige zonnebrandstick bij je hebt om die huidzones die worden blootgesteld aan de zon (denk voor aan je neusrug, jukbeenderen en decolleté) regelmatig - en zeker ook na heftige transpiratie - opnieuw in te smeren.

7. Bescherm jij je decolleté iedere dag? Ja/nee

In de zomer dragen we graag jurkjes of topjes met een laag uitgesneden decolleté. Deze zone wordt vaak en langdurig blootgesteld aan de zon zonder dat we er erg in hebben. Vergeet daarom dan niet om de huid van je decolleté goed te beschermen om voortijdige veroudering te voorkomen. Gebruik een crème met zonnebrandfilter. Is je decolleté al donkerder dan je gezichtshuid (iets dat gemakkelijk het geval is), bescherm deze zone dan extra met een sjaal of een kledingstuk dat dit gedeelte van je lichaam bedekt.

8. Bescherm jij je voeten en handen dagelijks tegen de zon? Ja/nee

Handen en voeten worden nog al te vaak vergeten. Bedenk eens hoeveel zonlicht je handen al niet te pakken krijgen als je op de fiets zit. Je legt je handen dan als het ware keurig netjes op het stuur in de zon te bakken. Beschermen is het sleutelwoord! En dat geldt ook voor je voeten.

9. Is je huid op dit moment meer dan drie tinten donkerder dan je gebruikelijke tint? Ja/nee

Overdrijven is nooit goed en dat geldt helemaal voor de blootstelling van je huid aan de zon. Zon verstandig en met mate. Bouw het langzaam op en wees je bewust van de schadelijke invloed van de zon op je huid. Voorkom rimpels, ouderdomsvlekken, zwangerschapsvlekken, couperose en ergere kwalen. Hebben we je overtuigd?

TEL NU HET AANTAL JA'S EN NEE'S

MEER JA'S
Je bent je bewust van de schadelijke invloed van de zon op je huid en probeert je huid zo goed mogelijk te beschermen. Bij de aankoop van beautyproducten houd je rekening met De SPF en je zult niet snel onbeschermd de zon ingaan.

MEER NEE'S
Misschien ben je nog jong en heb je de invloed van de zon op je huid nog niet zelf ervaren (en dat is dan een geluk!). Hoe jong of oud je ook bent, wees je ervan bewust dat de zon écht droogtelijntjes (en nog veel ergere dingen) kan veroorzaken. Onderschat de schadelijke invloed van de zon niet. Zon met mate en laat je goed informeren over je huidtype en het type bescherming dat daarbij past.

GESPONSORDE LINKS