Bruidsmake-up

Lente, zomer, vroege herfst... Dat zijn de seizoenen waarin er volop getrouwd wordt. En op je trouwdag, de 'grote dag' wil je er natuurlijk op je allermooist uitzien. Of je je make-up nu zelf doet of laat doen, het is altijd goed als je heldere ideeën over je bruidsmaquillage hebt. Zo kun je tijdig de benodigdheden aanschaffen of de visagist goed duidelijk maken wat voor make-up je in gedachten hebt.

Blijf je eigen stijl trouw en overdrijf niet

De hoofdregel is: wijk niet teveel af van de look die je gewoonlijk hebt. Je zult het niet leuk vinden als je aanstaande man drie keer moet kijken voordat hij je herkent. Blijf daarom trouw aan je eigen stijl.

Omdat de meeste bruidsjurken de volle aandacht trekken en je er daarin op zich al beeldschoon uitziet, heb je geen zware en opvallende make-up nodig. De functie van bruidsmake-up moet eigenlijk alleen zijn: camoufleren, je goede punten accentueren en zorgen dat je er stralend uitziet.

Houd je make-up natuurlijk. Laat ingewikkelde dingen en felle kleuren achterwege, maar kies voor een maquillage waar je ook jaren later nog met plezier naar kijkt. Fris, soft, stralend, zacht en duurzaam. Dat zijn de sleutelwoorden voor een geslaagde bruidsmaquillage.

Zo ga je te werk...

Het succes van je maquillage staat en valt met je basis. Kies een niet al te zware basis (zeker als warm weer verwacht wordt). Camoufleer, voordat je de basis aanbrengt oneffenheden of kringen zorgvuldig met een correctiestift. Zet de stick daartoe niet direct op je gezicht maar gebruik een klein kwastje. Breng daarna de foundation aan en fixeer die met poeder. Dat is belangrijk want de poeder zorgt ervoor dat de foundation langer blijft zitten en dat heb je op de 'grote dag' wel nodig. Houd er bij het aanschaffen van de foundation rekening mee dat je kort voor je trouwdag misschien nog een zonnebankje wilt nemen. Koop de foundation dus niet te licht. Neem echter in geen geval een zonnebankje de dag voor je huwelijk. Je wilt toch niet het risico lopen dat je rood als een kreeft in je witte trouwjurk op het altaar verschijnt.

Na de foundation geef je je wangen kleur met een rozerode blush. Blush op je koontjes maakt jong, blush die je jukbeenderen accentueert maakt het gezicht smaller. Waar je de blush ook op je wangen aanbrengt, vergeet in ieder geval niet om ook lichtjes met je penseel over je voorhoofd, je kin en de uiterste hoeken net onder je wenkbrauwen te strijken. Dat zijn precies de plekjes waar de zon gewoonlijk voor een gezond kleurtje zorgt. Juist deze finishing touch zal zorgen voor een stralend uiterlijk.

Kies lichte of in ieder geval natuurlijke kleuren voor je ogen. Lichte tinten staan heel mooi bij een witte jurk en doen het vooral goed op een lichte huid. Een combinatie van zachtbruine en oranjeroze tinten geven het oog uitdrukking, zeker als je langs je wimpers met een kohlpotlood een lijntje trekt. Heel mooi zijn ook de modekleuren van dit moment: roze of turkoois, maar ook hiervoor geldt weer: zet je ogen er niet al te sterk mee aan, maar houdt het 'luchtig en licht'. Dat geldt niet alleen voor de oogschaduw die je gebruikt maar ook voor het kohlpotlood waarmee je een lijntje trekt. Mooie kleuren zijn bruin, donkerblauw of zacht grijs. Maak het lijntje niet te scherp maar laat het zachtjes vervagen voor een zachtere uitdrukking. Om ervoor

Voor je wimpers kies je (natuurlijk!) een waterproof mascara. Met zwart zit je natuurlijk altijd goed, maar heb je voor een hele delicate make-up gekozen dan kun je ook met bruine mascara een heel mooi effect bereiken.

Ook de wenkbrauwen verdienen de nodige aandacht. Epileer ze niet op de dag zelf. Epileren kan pijnlijk zijn en de huid kan geïrriteerd raken. Dat moet je op de morgen van je trouwdag niet hebben. Zet ze op de dag van je trouwen niet al te zwaar aan. Dat maakt hard, zeker als je in het wit trouwt.

Omdat je er stralend uit wilt zien, kun je voor je lippen het beste een glanzende lippenstift of een gekleurde lipgloss kiezen. Test wel uit of de lippenstift of gloss langere tijd blijft zitten. Op deze dag mag je ervoor een keertje lak aan hebben of je lippenstift 'voedend' of 'hydraterend' is, maar kies je voor een mooi en vooral langdurig resultaat. Er zijn lippenstiften die wel acht uren blijven zitten en die volledig 'kiss-proof' zijn. Misschien is het een goed idee eens daartussen te gaan snuffelen. Wie weet, zit jouw kleurtje erbij!

GESPONSORDE LINKS