De nagellak kleuren voor zomer 2013

Na de fluorescerende nagellak kleuren van de afgelopen seizoenen - shocking blauw, oranje, geel en groen en dan liefst per nagel verschillend - gaan we langzaam maar zeker weer klassiekere nagellak kleuren zien. Nagellak moet niet zozeer meer shockeren maar eerder charmeren.

De trend is mooie, verzorgde handen en je nagellak is in dat plaatje een harmonieus element. Natuurlijk mogen kleurtjes nog steeds. Maar ga je voor kleur, voeg er dan een persoonlijke touch aan toe door je eigen kleurtjes te mixen.

Daarnaast zal nail art in de zin van nagels als kunstwerken met verschillende kleuren en designs altijd blijven meedoen. Het is als een aparte stroming naast effen en natuurlijkere kleuren. Zo trok het nagel design bij de show van Kate Spade in New York alle aandacht. De lange nagels van de modellen hadden als het ware een B.B.- ruitje. De basis was wit met daarover strepen in fuchsia, blauw, oranje of geel waardoor zich het bekende Brigitte Bardot-ruitje vormde.

Maar op de catwalks voor de zomer en vooral ook voor volgend jaar winter is er vooral een tendens naar wat klassiekere kleuren. Trendystyle interviewde Michele Magnani, senior make-up artist M.A.C over de nieuwste nagellak trends voor lente en zomer 2013.


Neutrale tinten als beige en bleekroze zijn in. Elegantie is het sleutelwoord.
Foto: nagellak backstage bij Ermanno Scervino lente zomer 2013


Foto: taupe kleurige nagellak bij Francesco Scognamiglio herfst winter 2013 2014


Foto: bleekroze nagellak bij Ermanno Scervino herfst winter 2013 2014;
model op deze foto: Daphne Groeneveld


Harmonieuze nagellak kleuren

'Als ik terugdenk aan de shows', begint Michele Magnani, 'dan is er niet een specifieke nagellakkleur die eruit springt. We hebben allerlei kleuren gezien. Rood, aubergine, pruimenrood, felrood en ook neutralere kleuren als bleekwit, beige, taupe en bleekroze, maar niet echt meer van die fluorescerende kleuren. We gaan steeds meer voor nagellak die in harmonie met onze handen en het geheel van onze outfit is en we gebruiken kleuren met elegantie.'

Nagellak kleuren mixen

'Iets wat me persoonlijk aanspreekt, is de mix-techniek die ik senior make-up artist M.A.C.Kery Blair bij de shows heb zien toepassen. Keri mixt verschillende nagellak kleuren nagellak met elkaar voor een heel nieuw effect. Ook voegt ze soms kleurpigmenten in poedervorm aan een nagellak toe. Hierdoor krijg je heel spannende resultaten. Op deze manier creëer je nieuwe kleuren en kun je je eigen persoonlijke tint maken. Je kunt ook je nagellak afstemmen op je oogschaduw door wat pigment in de kleur van je oogschaduw aan je nagellak toe te voegen.'

Lippen en nagels matchen

Aan de ene kant mixen we kleuren, aan de andere is 'matchen' weer terug. 'Het is weer in om de kleur van je nagellak af te stemmen op je lippenstift. Het is iets dat onze grootmoeders al deden, een klassieker, maar het mag weer.' Roodtinten zijn hiervoor natuurlijk perfect.

Nagellak als een accessoire

Een andere trend is om nagellak af te stemmen op je outfit of een element daarvan. Bij een turkooizen sjaal draag je turkooizen nagellak, bij een rode tas draag je rode nagels. Je kunt zelfs zo ver gaan om de print van je kleding op je nagels te creëren, maar dan heb je wel de nodige tijd en een vaste hand nodig.

De bottom line is dat we - ondanks alle nail art en kleurrijke uitspattingen - langzaam maar zeker naar wat meer klassiekere kleuren toegaan die, zoals gezegd niet zozeer shockeren, maar wel aantrekken en verleiden.

GESPONSORDE LINKS