De zwoele zomerlook van Beyonce

je hebt de nieuwste videoclip van beyonce, 'crazy in love' vast al gezien. Je kunt er gewoon niet omheen. Zo mooi is de zangeres van destiny's child nog nooit geweest! Gouden lokken, stralende ogen, een volle mond, sexy en sensueel. Zo wil iedereen er wel uitzien!

tahira, een trouwe trendystyler, is vooral weg van beyonce's look aan het einde van de clip waar ze een oranje met fuchsia jurkje draagt. Speciaal voor haar, maar natuurlijk ook voor alle andere trendystylers, leggen we uit hoe die look zelf kunt creëren.

Make-up

de basis
De look van beyonce is vooral geschikt voor de avond. Een foundation is dan ook wel op zijn plaats. Kies een tint die mooi aansluit bij je eigen huidskleur en breng de foundation met je vingers aan. Werk nauwkeurig, neem er de tijd voor. Je foundation is de basis voor een mooie maquillage.

ga glim tegen met wat kleurloze poeder en geef je gezicht meer kleur door wat blush aan te brengen op jukbeenderen, kin en net boven je slapen (die delen van je gezicht die het meest zijn blootgesteld aan de zon). Je kunt voor deze look het beste een natuurlijke kleur blush kiezen (eerder roodbruin dan roze).

de ogen
Het accent ligt op de ogen. Kort gezegd komt het erop neer dat beyonce's ogen geheel omlijnd zijn met zwarte kohl. Ga als volgt te werk.

Trek met een zwart kohlpotlood een lijntje op je bovenste oogleden, zo dicht mogelijk bij je wimpers. 'frummel' het lijntje ook tussen je wimpers zodat je daar geen 'blote' huid meer ziet.

Breng nu een goed dekkende grijszwarte of zwarte oogschaduw op het bewegende gedeelte van je oogleden aan. Zorg ervoor dat de kleur intenser is bij je wimpers en naar boven toe lichter wordt. Je buitenste ooghoeken zet je donker aan (je laat de kleur natuurlijk richting het midden van je oogleden vervagen). Ook de ooghoeken bij je neus zijn in dit geval heel belangrijk. Vaak wordt dit gedeelte verwaarloosd, maar bij beyonce zijn de binnenste ooghoeken met een lichte kleur zacht aangezet zodat een soort natuurlijke schaduw ontstaat. Net onder het uiteinde van je wenkbrauwen breng je tot slot een lichte oogschaduw aan (wit, beige of perzik).

We gaan nu onder de ogen verder. Trek met een zacht zwart kohlpotlood een lijntje in het oog. Trek dat lijntje zo ver mogelijk door naar het uiterste puntje van je binnenste ooghoek. Vaak genoeg houdt het lijntje te vroeg op. Dat is jammer want dan bereik je het resultaat van een geheel omlijnd oog niet.

Breng daarna onder je ogen een donkere, matte oogschaduw (dezelfde als je voor je oogleden hebt gebruikt) aan. Laat deze oogschaduw langzaam vervagen. Je kunt het beste een beetje oogschaduw op de palm van je hand doen en daar steeds je kwast in tippen. Begin met weinig oogschaduw en bouw het langzaam op.

Zet nu je onderste en bovenste wimpers aan met zwarte mascara. Neem ook hiervoor de tijd. Het beste resultaat bereik je door laag over laag aan te brengen.

de wenkbrauwen
Geef je wenkbrauwen een mooie vorm, het liefst met een zachte hoek (net zoals beyonce), door ze met een kwastje met een beetje donkere oogschaduw in te tekenen. Doe nu een beetje gel op de rug van je hand, haal daar voorzichtig je wenkbrauwborsteltje door en fixeer met de gel de haartjes van je wenkbrauwen zodat je daar de hele avond geen omkijken meer naar hebt.

de mond
Zoals altijd als je het accent op de ogen legt, houd je de mond licht en natuurlijk. De lippen van beyonce zijn met een zachte kleur, bijna huidskleur met een tikkeltje bruinrood, aangezet. Op het midden van de lippen is een gloss aangebracht. Hierdoor lijken de lippen voller.

Haar

met de juiste make-up kom je al een eind in de richting, maar heel belangrijk voor deze look is het haar. Beyonce's gouden lokken zijn licht krullend en vallen natuurlijk. Eigenlijk is het heel gemakkelijk om dit kapsel na te doen: je hoeft je haar alleen maar te vlechten.

wassen en verzorgen
Was je haar met shampoo. Vergeet niet na de shampoo een conditioner aan te brengen. Spoel de conditioner goed uit. De verzorging van je haar is heel belangrijk. Het haar moet er mooi en glanzend zijn. Het haar mag straks, als je de vlechtjes uithaalt, niet pluizen.

Wrijf je haar nu met een handdoek droog. Breng een verzorgend product aan (bijvoorbeeld protein protective spray conditioner van tigi haircare) en daarna een styling product (dat kan een gel of mousse zijn).

vlechten
Trek met een kam een scheiding in het midden en begin vooraan te vlechten. Zorg ervoor dat de vlechten zo dicht mogelijk bij je hoofdhuid beginnen. Werk naar achteren toe. Probeer er symmetrie in te houden. Dat wil zeggen: houd het vlechtjespatroon aan de linkerkant van je hoofd ongeveer gelijk aan dat van de rechterkant. Heb je dik en veel haar, dan kun je het beste in rijen werken. Eerst vlecht je de bovenste lokken en daarna maak je daaronder nog een of twee rijen vlechtjes. De onderste vlechtjes zijn dus korter dan de bovenste vlechtjes en beginnen dus lager.

Je kunt de vlechtjes 's avonds voor het naar bed gaan maken. Je houdt ze dus de hele nacht in en haalt ze 's morgens uit. Natuurlijk kun je ze ook overdag maken, als je de vlechtjes maar niet uithaalt voordat het haar droog is.

Heb je de vlechtjes eenmaal uitgehaald, ga er dan niet met een kam of een borstel door, maar haal de vlechtjes voorzichtig met je vingers los. Spray er tot slot een glansproduct (bijvoorbeeld pure gloss van l'oreal professionel paris of gliss kur van schwarzkopf) over.

Voor de gouden kleur, kun je je het beste tot een goede kapper wenden. Neem wel een plaatje van beyonce mee, zodat je kapper precies weet wat je bedoelt. Ben je donker, wees dan verstandig en laat je haar niet (direct) zo blond maken als dat van beyonce. Houd het op highlights. Die zorgen op zich al voor een zomerse look.

Kleding

het oranje jurkje
Je look is natuurlijk pas echt af met een klein, sexy oranje-met-fuchsia jurkje zoals dat van beyonce. Andere felle kleuren zijn ook goed, als het jurkje van je keuze maar bijdraagt aan een zwoele en sexy zomerlook! Draag er grote gouden oorringen en een dikke gouden ketting bij.

GESPONSORDE LINKS