Tips voor een doe-het-zelf manicure

Onze handen zijn ons visitekaartje: ze zijn namelijk altijd voor iedereen goed zichtbaar. Vandaar dat het belangrijk is om de huid van je handen en je nagels goed te verzorgen. Om je hier een beetje bij te helpen, hebben we een aantal tips voor je:

  • Het kernwoord voor zachte, soepele handen is hydratatie. Denk eraan dat je iedere keer als je buiten bent geweest en ook als je handen in aanraking zijn gekomen met water (zon, kou en water zijn funest voor je huid) je handen insmeert met een superhydraterende handcrème. Om je huid te beschermen tegen vroegtijdige verouderingsverschijnselen, kun je de multi-active handcrème van nivea proberen. Deze is verrijkt met natuurlijke mineralen, vitamines en een uv-filter.


  • Om de huid van je handen soepel te houden, zorg je ervoor dat je handen zo min mogelijk bloot staan aan agressieve zeepsoorten en afwasmiddelen. Maak er een gewoonte van om de afwas met handschoenen te doen. Wanneer je onder de zonnebank gaat, vergeet dan niet ook je handen te beschermen met een crème met uv-filter. Trek bij koud weer altijd handschoenen aan.


  • Een olijfoliebadje doet wonderen voor de huid rondom je nagels. Verwarm de olijfolie, giet de olie in een kom en houdt je vingertoppen er enige tijd in. Wanneer je je vingers uit de olie hebt gehaald, wrijf je de olie goed in de huid, zodat deze voldoende wordt opgenomen. Verwijder de overtollige olie pas wanneer het tijd is om naar je werk te gaan!


  • Verder kun je de huid van je handen eens extra verwennen met het vochtinbrengende masker dat je normaliter voor je gezicht gebruikt. Als je een avondje uitgaat kun je zelfs wat make-up op de bovenkant van je handen aanbrengen.


  • Gebruik voor de manicure een zachte nagelvijl. Vijl je nagels op zo'n manier dat ze een rechthoekige vorm krijgen, die je aan de zijkanten rondmaakt (dit om te vermijden dat je nagels snel afbreken). Vijl altijd in één richting, vermijd op-en-neergaande bewegingen.


  • Heb je last van verkleurde nagels, behandel ze dan met citroensap. Neem een citroen, snijd deze doormidden en zet je nagels in het vruchtvlees van de citroen. Haal ze er na een minuut of vijf à tien uit, en je zult zien dat ze weer rose en fris zijn. Donkere nagellak en sigaretten zijn twee bekende oorzaken van verkleurde nagels. Probeer het gebruik daarvan zoveel als mogelijk te beperken.


  • Als je nagels snel breken, dan zijn deze toe aan een beetje rust, dat wil zeggen: een aantal weken geen nagellak. Vergeet daarnaast niet om eenmaal per dag een vochtin-brengende crème voor je nagels te gebruiken. Om je nagels extra te verwennen, kun je ze behandelen met jojoba of avocado-olie die je goed inmasseert. Vergeet de nagelriemen niet.
  • Als je nagellak gebruikt, bescherm je nagels dan eerst met een kleurloze basis (om te voorkomen dat de kleur van nagellak in je nagels dringt en een nare, gele kleur op je nagels achterlaat).


  • Twee lagen nagellak over elkaar geeft nog altijd het mooiste resultaat. Voor onberispelijke nagels neem je heel weinig lak op je nagelkwastje, daarbij breng je eerst een streep nagellak aan op het midden van je nagel, en vervolgens een streep aan de zijkanten daarvan (in totaal breng je dus maar drie strepen nagellak aan). Breng de tweede laag pas aan als de eerste is opgedroogd.

  • Kies een hydraterende nagellakremover, het liefst zonder aceton.
Meer over manicure en nagel verzorging op Trendystyle
Ingescheurde nagel?
Tips voor een doe-het-zelf manicure
Mooie handen krijg je zo
Wat vertellen jouw nagels je?
Verzorging van de nagels
Nagelweetjes
Nagellak en de laatste nageltrends
French manicure
Trendy nagels met een zomers kleurtje
Nageltrends

GESPONSORDE LINKS