Cellulite voorkomen of verminderen

De minirok is en blijft in. Mooie, gladde benen zijn belangrijker dan ooit. Tijd dus om de strijd met cellulite (sinaasappelhuid) aan te binden. We zetten de basisregels nog even voor je op een rijtje, ook al zou je er kort over kunnen zijn, want:

Strijd tegen cellulite = gezonde levensstijl

Om cellulite te voorkomen/verminderen is van belang:

1. dat je gezond eet

 • Veel groente en fruit
 • Tenminste 1 ½ liter water per dag
 • Weinig zout
 • Weinig dierlijke vetten (plantaardig mag wel)
 • Vermijd koolzuurhoudende frisdranken
 • Vermijd gefrituurde voedingsmiddelen
 • Wees spaarzaam met chocolade, kaas, eieren, alcohol
 • Rook niet
Fruitsoorten die de bloedcirculatie bevorderen of vochtafdrijvend werken: abrikozen, ananas, sinaasappels, bosvruchten, kiwi's, perziken, pruimen, kersen, druiven. Groentesoorten die cellulite helpen voorkomen / bestrijden: bietjes, worteltjes, venkel, spinazie, aubergines

2. dat je voor een gezonde lichaamsbeweging zorgt

 • Pak dus vaker de fiets in plaats van de bus
 • Neem de trap in plaats van de lift
 • Probeer drie keer per week (maximaal vier keer) maximaal een uur te sporten

In het fitness-centrum
Doe je aan fitness, dan kun je het beste aerobic activiteiten zoals fietsen, steppen, de loopband afwisselen met oefeningen met gewichtjes.

Zorg er bij het fietsen, steppen of lopen voor dat je hartslag tussen de 65 - 80% van je maximale hartslag ligt. Je kunt dit percentage uitrekenen met de volgende formule (220 - je leeftijd x 65 tot 80%). Het is niet de bedoeling dat je overstuur, bezweet en met een rood hoofd van een apparaat afkomt. De juiste snelheid is die waarbij je nog kunt praten. Als je op de loopband traint is het heel belangrijk dat je je niet met je handen vasthoudt. Dat vergemakkelijkt de oefening en maakt deze minder effectief. Voor de fiets geldt dat je beter niet langer dan 10 minuten achter elkaar kunt fietsen omdat de zithouding de bloedcirculatie in de bilzone bemoeilijkt waardoor vocht wordt vastgehouden. Wissel het fietsen dus af met oefeningen met gewichtjes of met andere activiteiten zoals lopen.

3. dat je je huid goed verzorgt

 • Breng iedere dag tenminste een keer een anti-cellulite crème of een verstevigende lotion aan. Maak er een gewoonte van en trek er elke dag circa 5 minuten voor uit. Masseer de crème of lotion in de huid. Maak daarbij bewegingen richting je hart (dus van je enkels richting je dijen). Op je buik maakt je circulerende bewegingen rond je navel.

Zoals je ziet, zijn de regels die wij hierbij hebben uiteengezet de regels voor een gezonde levensstijl. Overdrijf deze regels niet. Zet jezelf niet op een streng dieet maar zorg voor een evenwichtige en gezonde voeding. Wil je serieus afvallen, raadpleeg dan een arts of diëtiste. Maak ook van het sporten geen halszaak. Als je een keertje niet kan, is dat echt geen probleem. Houd de regels aan als basis en pas ze met gezond verstand toe.

Meer over cellulite op Trendystyle
Eten tegen cellulite
Bind nu de strijd met cellulite aan
Quiz: hoe cellulite-bewust leef jij?
S.O.S. Cellulitis
Cellulitis voorkomen of verminderen
Cellulitis? Pak het zo vroeg mogelijk aan
GESPONSORDE LINKS