Drie hippe kapsels met vlechten

Kapsels met vlechten zijn weer hip. In dit artikel vind je drie creatieve vlechtkapsels die goed zijn voor drie totaal verschillende looks. We zagen ze op de catwalks bij Just Cavalli, Jo No Fui en Antonio Marras in Milaan.

Het eerste kapsel is een typisch jaren '70 hippy kapsel. Het tweede kapsel doet aan de godinnen uit het oude Griekenland denken. Het derde vlechtkapsel is heel chic en 'design' maar toch betrekkelijk eenvoudig om na te doen. We vertellen je hoe.

HIPPY KAPSEL MET VLECHTJES

Dit hippy kapsel met één of twee vlechtjes langs het gezicht is eenvoudig te maken. Het staat goed bij een bikini of badpak maar ook bij een lange, luchtige avondjurk met exotische prints (zie het artikel 'Verleidelijk en trendy met exotische fantasietjes').

Breng op vochtig haar een 'voluminizer' (een haarstylingsproduct dat je haar volume geeft) aan en maak het haar met een diffuser droog. Maak nu een nette middenscheiding en vlecht de lokken aan weerszijden van je gezicht of, naar keuze, alleen aan één kant van je gezicht (zie de foto's). Maak er een veer aan vast om de hippy look te accentueren. Is je haar gelaagd geknipt en zijn de lokken langs je gezicht niet lang genoeg, vlecht dan een nephaarlok mee. Helemaal hip is het als je de punten dan uitdunt met de schaar (met neplokken kun je fantastisch experimenteren!).

GRIEKSE GODIN MET GEVLOCHTEN HAARKRANS

Dit kapsel maakt van jou een klassieke zomergodin. Het gaat er vooral om om het haar mooi te krullen en het dan van voren in te vlechten, als een soort krans om je voorhoofd.

Breng een stylingmousse op vochtig haar aan, föhn het haar droog zonder het al te steil te maken, maak een middenscheiding en krul dan met een brede krultang lok voor lok. Als je het haar in acht tot tien lokken verdeeld is dat al voldoende. Borstel de krullen losjes uit en toupeer het haar achter op je hoofd. Vlecht het haar nu aan de voorkant aan weerszijden vanaf de middenscheiding naar je oren toe in. Zet de vlechtjes boven je oren vast met speldjes.

DESIGN VLECHT KAPSEL

Dit kapsel doet heel design en geraffineerd aan maar is betrekkelijk eenvoudig te realiseren.

Breng een stylingsproduct voor steil haar op vochtig haar aan en föhn je haar steil en glad. Maak nu een zijscheiding en breng je haar met een fijne kam en gel naar de andere kant van je hoofd. Bind het haar achter op je hoofd in een paardenstaart vast. Om het haar mooi strak te krijgen kun je het beste een elastiek met weerhaakjes gebruiken. Je hoeft de paardenstaart dan niet door een rond elastiek te halen. Vlecht de paardenstaart en drapeer de vlecht over de achterkant van je hoofd. Zet de vlecht met speldjes vast. Voor een vollere vlecht, draai je een haarstuk rond de paardenstaart en vlecht je het mee.

Klik hier om naar de fotogalerie 'Drie hippe kapsels met vlechten' te gaan

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste make-up, kapsel en mode trends, schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. Klik hier.

GESPONSORDE LINKS