Haartrends: trends, voor- en nadelen van pastel haarkleuren

Voor de hipste haartrends (en modetrends overigens ook!) kijken we tegenwoordig richting Azië. Vooral Korea is toonaangevend. De allernieuwste trend uit het Oosten is een mix van pastel haarkleuren én uitgroei.

Pastel haarkleuren

DE TREND? MEERDERE PASTEL HAARKLEUREN NAAST (OF ONDER) ELKAAR

Toen wij nog aan het spelen waren met natuurlijke highlights kleurden fashionista's in het Verre Oosten hun haar al rood, smurfenblauw en petroleumgroen. Daarop volgden pastel haarkleuren en grijs haar voor jonge mensen. Op het ogenblik zien we vooral een mix van pasteltinten al dan niet gecombineerd met uitgroei.

Deze trend heeft ook in de modewereld al voet aan de grond gekregen. Bij de modeshows in Parijs zagen we niet alleen Aziatische maar ook Westerse meisjes en vrouwen met een mix van pastel kleuren. Superchic was vooral de dame bij Chanel (scroll maar eens naar beneden).

Wij wilden er meer van weten en vroegen Marriët Gakes, haarkleurenautoriteit van de toonaangevende Salon B in ons eigen landje, wat ze ervan vindt. 'Pastels zijn keepers, blijvertjes', meent Marriët. 'Op dit moment is het meer een vloeiïng. We zijn weg van de harde tinten. Vooral in blond haar zijn pastels heel mooi.'

'Een pastelgloed is ook functioneel. Je wast pastels namelijk heel gemakkelijk uit en daarna houd je een heel cleane blondtint over. Het is dus een perfecte manier om op mooi blond uit te komen. Ik daag iedereen uit om het een keer te doen!'

Nadeel van pastel haarkleuren is dus dat je het snel uitwast (dit kan ook een voordeel zijn :-)), voordeel is echter dat je er een mooie blondtint aan overhoudt!

Pastel haarkleuren

KOREAANSE FASHIONISTA MET PASTEL TINTEN (EN UITGROEI)

Pastel haarkleuren

FASHIONISTA MET EEN MIX VAN PASTEL HAARKLEUREN

Pastel haarkleuren

ROZE, GRIJZE EN PASTELBLAUWE HAARKLEUREN

Pastel haarkleuren

NOG EEN VOORBEELD VAN EEN MIX VAN PASTELS

Pastel haarkleuren

ROZE HAARKLEUREN VOOR ELKE LEEFTIJD

Pastel haarkleuren

DIT IS PAS ECHT COOL!

GESPONSORDE LINKS