Catwalk kapsel: lang haar met middenscheiding

Haarstyling instructies voor seventies kapsel met volume

Gepubliceerd op 20 maart 2011

Seventies kapsel
Andy Uffels, Salon B director, legt uit hoe de kappers achter de schermen bij de modeshows het lange haar van de modellen mooi glad en vooral volumineus krijgen (zoals we dat ook in de jaren '70 zagen). Voor meer over deze haartrend, zie Haartrend 2: Lustruous Hair (Foto: Backstage Blumarine herfst winter 2011 2012)

Haarstyling stap voor stap

  • Bereid het haar voor met een zachte mousse. Föhn het droog. Mocht je meer volume willen, breng de mousse dan nog eens aan en föhn het opnieuw droog. Voor deze look kun je ook (tijdelijke) haarextensies gebruiken.
  • Gebruik geen borstel of kam om de middenscheiding te maken, maar scheid je haar met je handen door de lokken zachtjes heen en weer te schudden en kijk waar de scheiding van nature valt. Dat hoeft niet precies in het midden te zijn.
  • Breng het haar nu naar voren (zonder dat de scheiding wegvalt), breng wat lichte lak aan en duw het haar aan het begin van de middenscheiding met duim en wijsvinger omhoog ( foto 1 en 2).
  • Föhn het haar nu in deze vorm droog (foto 3). Uffels gebruikt hiervoor een diffuser met daarover een sok. Blijf tijdens het föhnen het haar aan het begin van de scheiding naar elkaar toe bewegen - 'scoopen' noemt Uffels het - zodat je het 'fluffy' 70s gevoel krijgt.
  • Voor nog meer volume gebruik je een straightener (foto 4). Til een haarlok op, schuif de styler eronder, draai 'm naar boven en houd 'm even vast (foto 5).
  • Achter op het hoofd creëer je volume door de haarlokken één voor één op te tillen, er haarlak op te sprayen, er een haarborstel onder te zetten (bij de haarwortels) en de lok droog te föhnen terwijl je de borstel voorzichtig richting de haarpunten trekt (foto 6).
  • Je haar heeft nu volume en ziet er vol en luxueus uit.
Volume maken
Lichte haarlak
Diffuser met sok
Straightener voor meer volume
Straightener
Volume creëren met föhn
Haarstyling instructies van Andy Uffels

GESPONSORDE LINKS