Catwalk kapsel: masculien kapsel voor lang en kort haar

Zo maak je het kapsel dat op de Gucci catwalk te zien was!

Gepubliceerd op 20 maart 2011

Gucci kapsel
Hairstylist Ilham Mestour van Salon B creëerde samen met het internationale haarteam van topkapper Luigi Murenu de kapsels voor de show van Gucci. Zij kan ons daarom uit eerste hand uitleggen hoe je dit strakke, high shine Gucci-kapsel zelf kunt maken. Voor meer over deze haartrend, zie Haartrend 3: High Shine

Haarstyling stap voor stap

  • Breng een verzorgende zachte mousse op het haar aan die niet hard wordt (foto 1)
  • Maak met de punt van een kam een strakke zijscheiding in je haar. Het begin van de scheiding moet ongeveer gelijk vallen met het hoogste punt van je wenkbrauw.
  • Laat de zijlok laag over je voorhoofd vallen. Hierdoor bereik je een grafisch en mannelijk effect.
  • Bind het haar van achteren in een heel strakke paardenstaart samen (foto 2). Je kunt hiervoor beter niet de klassieke ronde elastiekjes gebruiken, maar een los stuk elastiek dat je een paar keer rond de staart draait en uiteindelijk strak vastknoopt (of, als het elastiek haakjes heeft, vasthaakt). Hierdoor hoef je niet steeds de staart door het elastiekje te halen.*
  • Breng nu een ruime dosis glansspray op het haar aan en verspreid het product met een kwast (foto 3 en 4). Dit kan een scheerkwast of een dikke make-up kwast zijn. Hoe droger je haar, hoe meer glansspray je nodig zult hebben.
  • Voor een edgy gevoel kun je de paardenstaart met een wafelijzer bewerken zodat de haartextuur wat wolliger wordt. Deel de paardenstaart op in verschillende lokken (foto 5 en 6). Begin met de onderste lokken. Neem een lok en borstel het haar zachtjes tegen en bewerk de lok dan van de haarwortels tot de haarpunten met het wafelijzer (foto 7 en 8).
  • Als laatste kun je een haaraccessoire in de paardenstaart steken. Gucci koos voor veren!

    * Als je kort haar hebt, maak je natuurlijk geen paardenstaart en maar breng je het haar laag over je voorhoofd naar achteren en breng je het met glansspray van achteren in model.

Voorbereiden met mousse
Strakke paardenstaart maken
Glansspray aanbrengen
Glansspray met kwast verspreiden
Paardenstaart opdelen
Lokken tegenkammen
Wafelijzer gebruiken
Wafelijzer
Haarstyling instructies van Ilham Mestour

GESPONSORDE LINKS