Sexy kapsels voor een écht zomergevoel

Zomer! Kies voor een kapsel dat je een gevoel van vrijheid en relax bezorgt. Het is hét moment om voor een nieuwe haarcoupe te gaan.

Het maakt niet uit of je nu kort, middenlang of lang haar hebt, natuurlijke haarcoupes zijn het meest geschikt voor de vakantie tijd. Hoe minder tijd je aan je haar moet besteden, hoe meer tijd je hebt om vakantie te vieren!

Zomerse kapsels voor een vrij en ontspannen gevoel

Tijdens de vakantie willen we in alle opzichten vrij zijn. Vrij van het werk, vrij van verplichtingen en ook vrij van al teveel omkijken naar ons uiterlijk. De vakantie vraagt om een vrije en gemakkelijke look. Zoek samen met je kapper naar een vakantiekapsel dat er niet al te 'gelikt' uitziet en waar je maar weinig aan te doen hoeft. Het hele jaar al lopen we in het gareel en besteden we veel tijd aan ons haar om - vooral op het werk waar een bepaald image vaak heel belangrijk is - goed voor de dag te komen. Maar in de zomer is dat anders. 's Zomers helpen zon en zee ons een handje. Een gezonde kleur, een zongekuste tint en de ontspannen manier waarop we onze dagen doorbrengen maken ons op een natuurlijke manier mooi. En daar horen geen gekunstelde kapsels bij.

Wilde haren in de zomerwind

Kies in de zomer voor een kapsel dat maar weinig styling nodig heeft. Ga voor een haarcoupe dat ook zonder borstel of kam goed zit. Het moet zo geknipt zijn dat het op een natuurlijke manier valt. Zelfs met een verwaaide coupe moet je er nog fantastisch uitzien. Laat kapsels met strakke en scherpe lijnen en strenge boblijnen maar even voor wat ze zijn. Kies voor een gelaagd kapsel dat een vrije vorm aan je haar geeft.

De zomer is ook een periode waarin je beter voor een lange lok kunt kiezen dan voor een pony. Wil je het helemaal volgens het boekje doen dan laat je je pony in het voorjaar al langer groeien zodat je de zomer zonder pony ingaat. Want haar op je voorhoofd is in de zomer reuze onhandig. Bij hitte blijft het aan je voorhoofd plakken en het is veel gemakkelijker om even snel een haarband in te doen of een hoedje op te zetten als je geen pony hebt. In het najaar mag, als je dat wilt, de schaar weer in die voorste lokken.

Een nieuwe look voor zomerse waaghalzen!

De zomer is ook het seizoen bij uitstek voor een nieuwe look. Houd je wel van een beetje experimenteren dan is dit het moment om eens voor een heel ander - en korter - kapsel te gaan. De vakantie is een ideale periode om met je haar te experimenten. Bovendien staat een goed geknipt kort kapsel vaak pittiger dan wat langer haar dat je iedere keer in een staartje samenbindt. Korte of halflange haren die meebewegen in de wind geven een veel vrijer en sexyer gevoel!

Kleuren voor de vakantie? Ga één tint donkerder dan gewoonlijk

Op vakantie wil je er natuurlijk op je mooist uitzien. Daarom besluiten we vaak om kort voor de vakantie onze haarkleur nog even te laten bijwerken. Als je blonder gaat, dan heb je het in de zomer vrij gemakkelijk. 'De zon houdt van blond maar is niet lief voor donkere kleuren', is een vuistregel die we eens van een kapper te horen hebben gekregen. In de zon wordt blond nog blonder. Je kunt dus in de zomer met minder highlights volstaan. De blootstelling aan de zon doet de rest, want niet alleen licht de zon het geverfde of gebleekte deel van je haar op maar ook de uitgroei waar het haar zijn natuurlijke kleur heeft. Verf je je haar donkerder, dan raden sommige kleurspecialisten wel aan om voor de vakantie voor één tintje donkerder te gaan omdat het haar in de zon snel lichter wordt.

Styling en haarverzorging tijdens de zomervakantie

Als je vlak voor de vakantie voor een natuurlijke haarsnit kiest, dan kun je je föhn en steiltang gerust thuislaten. Die heb je niet meer nodig! Maar stop wel goede haarproducten in je koffer. Stylingsproducten om je haarcoupe even extra kracht bij te zetten, maar vooral ook producten die je haar tegen de schadelijke invloed van de zon, zeewater en zwembadchloor beschermen. Sommige kappers raden aan om een beschermend product op oliebasis te kiezen. Je haar wordt hierdoor als het ware ingekapseld en zout en chloor kunnen niet in de haarschubben doordringen. Nog beter is het als je je haar ook met een hoedje tegen de zonnestraling beschermt. Wat je niet moet doen, is met onbeschermd los haar het water ingaan en het eenmaal op het strand of langs de rand van het zwembad onuitgespoeld en nat in een staartje samenbinden. De haarschubben hebben dan zout of chloor opgenomen en door het samen te binden, krijgen deze schadelijke bestanddelen alle gelegenheid om het haar eens heerlijk 'uit te bijten'.

GESPONSORDE LINKS