Alleen verzorgde krullen zijn mooi!

Krullend haar
Krullen, gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er komt heel wat bij kijken. Een bekende kapper zei eens: 'Krullen zijn alleen mooi als het mooie krullen zijn'. Daar sloeg hij de spijker mee op z'n kop. Bij krullen komt veel meer kijken dan alleen een set krulspelden of een hete krultang.

Als je van jezelf krullen hebt, is het van belang om je haar goed te verzorgen. Heb je van nature geen krullen maar wil je meer volume, wees dan reëel. Heb je dun, steil haar dan zal het niet gemakkelijk zijn om daar een volumineus kapsel van te maken. Kies liever een ander kapsel dat goed bij je past. Is je haar wat vettig, zorg er dan eerst voor dat je het haar behandelt met producten die de hoofdhuid mild reinigen en het haar weer in balans brengen (vraag advies aan je kapper). Vet haar is immers zwaarder en krullen zullen er al snel uitzakken.

Krullen van jezelf
voor een mooie krullenbos is de verzorging fundamenteel. Kies een shampoo en balsem die geschikt zijn voor jouw type haar. Voorkom pluis door het haar niet bloot te stellen aan een hete föhn. Laat het haar zo mogelijk natuurlijk opdrogen of gebruik anders een föhn met koele lucht. Hete lucht droogt het haar uit en maakt het pluizig. Verder is het belangrijk om je haar eens per week te verwennen met een masker voor krullend haar. Ook producten op basis van olie zijn heel geschikt voor krullend haar. Voor de styling gebruik je een stylingmousse die je met je handen in het haar knijpt. Als finishing touch kun je nog wat glansspray aanbrengen. Vermijd, als het even kan, haarlak.

Zelf krullen maken
Heb je van jezelf geen krullen of slag, dan zul je aan een stylingmousse alleen niet genoeg hebben. Maar het is wel een goed begin. Kies een verzorgende stylingmousse of een product dat volume aan het haar geeft (ook hier geldt weer dat je je het beste door je kapper kunt laten adviseren). Was je haar, breng het product op het nog vochtige haar aan en verdeel het met een kam. Heb je geen tijd om je haar te wassen, dan kun je de producten ook op droog haar aanbrengen. Het resultaat zal dan alleen minder lang houden.

Heb je het product eenmaal goed aangebracht en verdeeld, dan is het moment om te gaan stylen aangebroken. Voor lang en steil haar kun je het beste een ronde borstel gebruiken. Draai een lok om de borstel (zoals je dat met een krulspeld zou doen) en zet de föhn erop. Maak daarmee bewegingen van je haarwortels naar de punten. Gebruik je een hete luchtstroom dan zal de krul beter pakken, maar een koelere luchtstroom is beter voor je haar. Behandel zo lok voor lok. Heb je alle lokken gekruld, dan haal je je vingers er lichtjes door om het haar een natuurlijker aanzien te geven. In plaats van een ronde borstel kun je natuurlijk ook krulspelden of een krultang gebruiken. Ook hiervoor geldt weer dat het van belang is om van tevoren een stylingproduct aan te brengen. Niet alleen zorgt dit product ervoor dat de krul beter pakt, maar het beschermt ook het haar.

Heb je kort haar, gebruik dan een borstel met een kleinere diameter, draai de lokken erom en föhn het haar tegelijkertijd. Anders dan bij lang haar, maak je bij kort haar snelle en besliste bewegingen met de borstel. Kneed er nog wat mousse of gel in en klaar ben je.

Permanent
Tegenwoordig zijn er verschillende soorten permanenten, waaronder mildere vormen die maar enkele weken houden. Bespreek met je kapper welk resultaat je wilt bereiken. Neem plaatjes mee om duidelijk te maken wat voor kapsel je in je hoofd hebt, maar verwacht niet precies hetzelfde resultaat als op het plaatje van je keuze. Elk haar reageert weer anders op een behandeling.

GESPONSORDE LINKS