Nieuw romantisme

Romantiek is en blijft op zijn tijd heerlijk. Bij een dineetje bij kaarslicht hoort een romantisch kapsel. En daar heb je een flinke dosis fantasie, maar ook bloemen, strikken en linten voor nodig. Tips voor een romantisch kapsel, met een modern, eigentijds tintje.

 
 

Een romantisch-moderne look is gemakkelijk te verwezenlijken. Als je lang haar hebt, kun je het vlechten. Neem samen met de haarstrengen ook een gekleurde lint van satijn of zijde mee en zet de vlechten laag achter op je hoofd vast. Als het haar erg lang is, kun je met de vlechten ook nog een paar lussen maken (zie de eerste foto hierboven). Tip: spuit wat lak over de vlechten voordat je ze vastzet. De vlechten gaan dan minder snel pieken en zien er glanzend en gezond uit.

Een andere heerlijk romantisch kapsel is het 'vogelnestje met bloem'. Dit kapsel is geschikt voor zowel kort als lang haar. Als je lang haar hebt, kam het dan goed door. Neem dan een lok (begin boven op je hoofd) en draai deze losjes rond. Zet dan een vinger van je linkerhand op je hoofd (ongeveer op de plaats van de wortels van de lok) en draai met je rechterhand de lok heel losjes om je vinger (als je links bent, doe je het natuurlijk net andersom).

Zet de lok vast met een schuifspeldje. Bewerk op deze manier al je lokken (een heel werk maar de moeite waard, zeker voor een feest!) en breng dan aan de zijkant van je hoofd een grote poederkleurige of vleermuiskleurige bloem aan.

Heb je kort haar, maak er dan een pittig kapsel van met wat gel en maak het geheel af met een grote bloem.

Heb je geen geduld voor het 'vogelnestje', strijk je haar dan glad naar achteren en maak een losse chignon. Laat er wat punten van je haar uitspringen voor een romantisch effect. Natuurlijk maak je ook dit kapsel af met een bloem!

Geen tijd? Dan is een vlechtje aan de zijkant van je hoofd vaak al genoeg voor een liefelijke look. Je zou er nog een bloemetje in kunnen steken.

GESPONSORDE LINKS