Pony of niet? En wat voor een pony? Experimenteer met een haarstuk en selfies

Pony haar

Backstage gebruiken de haarstylisten maar al te vaak nep pony's die ze van haarstukken maken. Experimenteer zelf eens met een haarstuk om de pony te vinden die jou het beste staat

Een pony of niet? Ken je de worsteling? Je hebt je haar net op één lengte laten groeien en de twijfel steekt alweer de kop op. Want Lou Doillon, Jane Birkins dochter, ziet er in dat glossy tijdschrift toch weer zo cool uit met haar 'bangs'. En Engels topmodel Edie Campbell staat zo'n onregelmatige 'fringe' ook zo goed. In gedachten zie je jezelf al met een pony, net zo mooi als de topmodellen en celebrities. Het succes van je uiterlijk lijkt opeens helemaal van de hamvraag af te hangen of je nu een pony moet laten knippen. Of niet.

De stap naar een pony is een sprong in het diepe. Dat zijn we met je eens. Het is een grote verandering en daarbij ook nog eens een commitment dat je met jezelf aangaat want met een pony zul je meer aan je haar moeten doen dan voorheen. Die valt, zeker in het begin, niet op z'n plaats.

En dan is er nog de vraag welke pony jou nu eigenlijk het beste staat. Hoe lang moet'ie zijn? En staat een rechte pony je beter of ben jij meer het type van een gelaagde of misschien wel ronde pony?

Denk niet filmsterren en celebrities niet met dezelfde vragen worstelen. Het enige verschil is dat ze op het advies en de methodes van topkappers mogen vertrouwen. Voordat deze haarstylisten de schaar in de kostbare haren van hun cliëntèle zetten, wordt er heel wat afgetest. Met een haarstuk (van echt haar zodat het gekleurd en gestyled kan worden) meten ze hun superklanten een tijdelijke pony aan om zo te wennen en kijken of het bevalt. De pony kan worden bijgeknipt of gemodelleerd om verschillende lengtes en stijlen te proberen en zo de juiste look te vinden.

Het is een trucje dat je thuis ook gemakkelijk kunt toepassen. Ga zelf creatief met een haarstuk (ook nep - als je het maar niet met de steiltang verbrandt!) aan de gang. Ga van een lange naar een korte pony en maak selfies van elke fase zodat je later op je gemak kunt kiezen en je de kapper precies kunt laten zien wat je wilt.

HIER ZIJN WAT IDEE�N VOOR VERSCHILLENDE PONYSTIJLEN OM TE PROBEREN:
  • De Bi(rkin)/Lou Doillon pony: deze pony is lang en valt van voren als een gordijntje een beetje open (vandaar ook 'bi-pony'). Aan de zijkanten loopt de pony in je langere lokken over.

  • De wenkbrauw-pony: deze pony is recht en vol en valt tot op je wenkbrauwen. Het Engelse topmodel Edie Campbell begon met een dergelijke pony en lang haar en heeft tegenwoordig een kort kapsel met een uitgedunde en gelaagde pony die ze vaak wat schuin opzij draagt.

Foto's links en rechts: Edie Campbell, toen en nu. Je ziet wat een haarstijl voor je kan doen!
  • De Sandra-Dee pony: deze pony eindigt ongeveer één tot anderhalf centimeter boven je wenkbrauwen en staat heel goed met korte kapsels (waaronder bob kapsels).

  • De Audrey Hepburn pony: deze pony is heel kort en stylish, en vaak in een soort lokje opzij gestyled. Deze pony geeft je een uitgesproken retro look. Je moet er het type voor zijn.
  • De Amélie Poulain pony: deze pony is ongetwijfeld geïnspireerd door die van Audrey Hepburn maar dan in combinatie met een korte bob. De film mag dan alweer van een aantal jaartjes geleden zijn, Amélie Poulain (Audrey Tautou) is inmiddels een tijdloos stijlicoon.

  • De Mia Farrow in 'Rosemary's Baby' pony: deze pony is echt superkort en laat zich goed combineren met een pixie cut. De pony is van voren recht en loopt met een lichte ronding in de rest van het kapsel over.
GESPONSORDE LINKS