Sparen voor lang haar

Sparen voor lang haar
Lang haar

Lang haar is het summum van vrouwelijkheid. Het maakt jong en is sexy. Spaar nu voor lang haar. Lange, vrouwelijke manen waar de zomerwind mee speelt, zijn zò romantisch! Red je het dit jaar niet, laat je haar dan groeien voor volgend jaar zomer.

Niet knippen is een fabeltje

Je haar lang laten groeien, betekent niet, je haar niet meer laten knippen. Als je jezelf voorneemt de kapper te mijden totdat je haar lang is, dan is de kans groot dat je er halverwege het groeiproces rigoureus de schaar in zet. De middenlengte is een moeilijke lengte, maar er zijn heel wat leuke kapsels voor te bedenken.

Betrek je kapper bij je plannen om je haar lang te laten groeien. Hij of zij weet vast een tussenoplossing om glansrijk de tussenperiode door te komen. Zo kun je bijvoorbeeld het haar van achteren lang alvast laten groeien en het aan de zijkanten in laagjes laten knippen. Die lokken komen dan later wel. Of je kunt voor een pony of lok gaan voor een nieuwe look. Maak van de tussenperiode een creatieve periode met allerlei spannende kapsels. Voor je het weet, is je haar lang.

Verzorg je haar goed

Zeker als je haar langer wordt, heeft het een goede verzorging nodig. Voorkom dat de schaar erin moet, omdat de punten splijten. Dat zou jammer zijn. Gebruik na de shampoo altijd een verzorgende, vochtinbrengende balsem en gebruik zo nodig een specifieke serum voor de punten.

Weersta de verleiding

Er komt vast en zeker een moment dat je er de schaar in wilt zetten. Misschien uit verveling, misschien omdat je zin hebt in verandering. Weersta de verleiding. Beter nog, verander van look maar stap in plaats van bij de kapper bij de parfumerie binnen. Laat je adviseren voor een nieuwe make-uplook. Moet je écht iets met je haar doen, ga dan voor een kleurspoeling maar ga, wat er ook gebeurt, niet voor een kort koppie!

GESPONSORDE LINKS