Van krul naar steil? Van steil naar krul?

Heb je van nature krul, dan houd je meestal van steil haar. Heb je steil haar, dan vind je krullen vaak veel leuker. Eigenlijk wil je altijd het tegenovergestelde van wat je hebt. Maar is het ook verstandig om na te streven wat je niet hebt?

Wij vroegen het David Gibbs, hair dresser bij Toni&Guy Amsterdam. Zijn advies kwam er kort gezegd op neer dat je moet 'roeien met de riemen die je hebt'. En die riemen zijn vooral: de föhn en goede haarproducten.

Wie krullen heeft, wil steil haar en wie steil haar heeft, wil krullen. Is het een goed idee om af te wijken van je natuurlijke haarstijl?

Als haar je hobby is, dan zou ik zeggen: ja. Eigenlijk kun je het vergelijken met roken. Roken is een slechte gewoonte. Het is schadelijk maar veel mensen doen het toch, nietwaar? Datzelfde geldt voor het rigoureus veranderen van je haarstijl. Zelf zou ik er voorzichtig mee zijn.

Natuurlijk kun je je haar als je krullen hebt, best wel eens glad föhnen, maar ik zou toch adviseren om agressieve behandelingen te vermijden, zeker als er chemicaliën aan te pas komen. In plaats daarvan kun beter met de föhn aan de slag. We vertellen onze cliënten altijd om te werken met het haar dat je hebt. Maar ik kan me voorstellen dat je best eens wat anders wilt: voor de zaterdagavond, voor een bruiloft of voor een feest... En dat is prima. Want het kan heus geen kwaad om je haar af en toe glad te föhnen of te krullen.

Maar nu kom ik bij een belangrijk aspect: de föhn en producten... Dat zijn onze tools. Daar werken wij kappers mee. En daar moet je ook thuis mee leren werken. Natuurlijk zijn er wel kappers die het haar met chemicaliën behandelen. Steil haar kun je inderdaad ontkrullen met een chemische behandeling. Je haar is dan een tijdje glad, maar permanent steil zal het nooit worden. Het duurt ten hoogste twee maanden. En het is niet goed voor je haar. Je kunt dus beter leren hoe je omgaat met de föhn en de verschillende haarproducten. Daarmee houd je je haar glanzend en gezond. Lukt het je niet om je haar zelf goed in model te brengen, dan kun je altijd vragen aan je kapper hoe je je haar moet stylen en welke producten je voor jouw haartype het beste kunt gebruiken.

Voor meer informatie: Toni&Guy Hairdressing, Magna Plaza, Amsterdam

GESPONSORDE LINKS