Big hair

Steel de show met een grote krullenbos

We weten zeker dat je met een krullenkapsel als op deze foto's de show steelt, of je nu gaat stappen of een supertrendy feest hebt. Om jou kunnen ze niet heen!

Hoe ga je te werk?

Voor dit kapsel kun je het beste de hulp inroepen van je moeder, zus of een (geduldige) vriendin. Zij zal je haar met de krultang moeten bewerken. Maak de krultang goed heet. Vraag nu aan je vriendin, zus of moeder of zij zoveel mogelijk hele stijve krulletjes bij je maakt. Begin met het krullen van de onderste lokken en werk naar boven toe. Van de lokken boven op je hoofd krul je alleen het onderste gedeelte (ongeveer 5 tot 7 cm blijft dus steil). Spray op iedere lok - voordat je hem om de krultang wikkelt - een flinke dosis haarspray. Het kapsel zal dan langer houden.

Als je hele haardos veranderd is een kapseltje à la Ruud Gullit, gooi je je haar voorover en borstel je het voorzichtig uit. Je hebt nu een enorme krullenbos. Pak nu een kam en toupeer de krullen door het haar met de kam richting je hoofd te duwen (je kunt dit ook met je handen doen). Doe dit vooral met de krullen aan de zijkant en achter op je hoofd en laat de krullen langs je gezicht 'netjes', dus zonder ze te touperen. Je kunt er nog wat wax in touperen om pluis tegen te gaan.

Strijk nu het bovenste gedeelte mooi glad en fixeer het met wax. Hangen er lossen plukken voor je gezicht, zet ze dan vast met een schuifspeldje. Wees niet al te voorzichtig en toupeer de krullen goed. Volg je deze aanwijzingen nauwgezet dan zul je een enorme en trendy krullenbos rijker zijn.

GESPONSORDE LINKS