Van blond naar kastanjebruin
Durf jij het aan?

Kastanjebruine haarkleur
Seizoensveranderingen vragen om verandering. Dus denk en dub je er al een tijdje over om je blonde lokken te verruilen voor kastanjebruinen manen, dan is het misschien nu het moment. We hebben een zestal Trendystyle-adviezen voor je:

- Aarzel je, zet de stap van lichtblond naar kastanjebruin dan niet in een keer. Kleur je haar eerst één tint donkerder. De volgende keer ga je weer een tint donkerder totdat je de gewenste kleur hebt bereikt. Laat je je haar door de kapper kleuren, spreek dan met je kapper een kleurprogramma af: nu deze kleur, over een maand die tint, enzovoorts.

- Waag je de sprong in het diepe en ga je direct van licht naar donker, dan kun je je haar beste niet zelf kleuren maar het aan de kapper overlaten. De kapper weet beter hoe een tint op jouw haarkleur zal reageren, kan meerdere kleuren mengen en het kastanjebruin verlevendigen met lichtere lokken.

- We hadden het al over 'verlevendigen'. Een 'effen' kastanjebruine kleur is mooi, maar wordt pas echt speciaal met wat lichtere lokken, vooral rond je gezicht. Het haar ziet er natuurlijker uit en je gezicht komt mooier uit.

- Heb je eenmaal plaats genomen op de kapperstoel, dan mag de schaar er ook wel in. Niet al te drastisch, want je nieuwe kleur zal je omgeving al heel wat te verwerken geven. Maar bijvoorbeeld wat meer laagjes die je haar extra ' beweging' geven.

- Natuurlijk ga je je 'nieuwe haardos' goed behandelen. Vraag je kapper welke producten voor jouw haar het meest geschikt zijn. Je hoeft echt niet direct een heel gamma kappersproducten (in de regel duurder - en effectiever - dan 'supermarkt-producten') aan te schaffen. Je kunt beginnen met het belangrijkste product (bijvoorbeeld de schampoo). De volgende keer neem je misschien een ander product. Zo hoef je niet in een keer een grote uitgaaf te doen maar begin je met het aanleggen van een collectie professionele producten.

- Bij een nieuwe haarkleur vraagt natuurlijk om nieuwe make-uptinten (dat is nu juist het leuke van veranderen). Met donker haar kan je gezicht meer hebben. Je kunt je ogen zwaarder opmaken en kan een fellere lippenstift voor je mond kiezen. Bij donker haar doen goudtinten - heel geschikt voor de zomer - het bovendien heel goed.

GESPONSORDE LINKS