3 hairstyling trucjes

Wist jij dat je met een styling tang (de tang waar je je haar steil mee maakt) ook krullen kunt maken? En weet jij hoe je met een krultang slag in je haar kunt maken? En wat kun je doen om je paardenstaart voller te maken? Drie trucjes die we backstage bij de show hebben afgekeken :-)

Met de stylingtang krullen maken
Iedereen heeft tegenwoordig wel een stylingtang (je kent ze wel, met keramische platen om het haar zo veel mogelijk te beschermen). Gewoonlijk halen we de styling tang van de wortels tot de punten door het haar om glad en steil te maken. Maar je kunt er ook krullen mee maken.

Plaats de tang niet aan de wortels maar klem de punten van een kleine lok tussen de platen. Draai de stylingtang nu rond totdat ongeveer de helft van de lok om de stylingtang gewonden is. Houd de tang even vast en trek hem er dan voorzichtig uit. Je hebt nu een kleine krul die ongeveer halverwege je haar begint. Bewerk zo lok voor lok. Het vergt wel enige oefening maar uiteindelijk krijg je er een prachtige krullenbol van.

Slag maken

Slag maken met de krultang vereist een heel andere techniek dan krullen maken. Op de catwalk van lorenzo riva zagen we een kapsels met drie horizontale slagen. De slagen worden gemaakt door de krultang horizontaal in het haar te plaatsen en dan een halve slag in het haar omhoog te draaien. Houd de tang even vast en laat hem er dan horizontaal uitglijden. Om ervoor te zorgen dat de slag goed blijft zitten, is het belangrijk dat je van tevoren voldoende (lees: veel!) lak op het haar aanbrengt. Verder moet de tang goed heet zijn.

Een vrolijk krullende paardenstaart

voor een volumineuze, dansende staart met krullen, bewerkten de kappers backstage bij clips het haar van de modellen met de krultang. Het haar werd vervolgens in verschillende 'knotjes' op het hoofd vastgezet. Pas kort voor de show werden de knotjes uitgehaald en lichtjes met de vingers uitgeschud. Gebruik ook hier, voordat je krullen gaat maken, een flinke dosis lak.

 

GESPONSORDE LINKS