Krullend haar, een blikvanger

Krullend haar is een absolute blikvanger. Met een grote krullenbos zul je zeker niet onopgemerkt blijven. Maar je moet er wel wat voor doen: krullend haar vraagt veel aandacht. Heb je van nature krullend haar dan is er eigenlijk maar één regel: verf en ontkrul het niet. Dat maakt het haar droog en pluizig. Krullend haar is pas echt mooi als het gezond en glanzend is. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Krullend haar wassen

Krullend haar is vaak nogal kwetsbaar. Was het daarom voorzichtig. Kies een shampoo die verrijkt is met oliën en geschikt voor frequent gebruik. Anders dan wel gedacht wordt, heeft krullend haar echt niet meer shampoo nodig dan bijvoorbeeld steil haar. Wees dus spaarzaam en leng de shampoo voor het aanbrengen met water aan.

Krullend haar drogen

Droog krullend haar niet met de föhn. De warme lucht 'verbrandt' de weinige vetten die het haar van nature heeft en maakt het alleen nog maar pluiziger. Als het haar handdoekdroog is, kneed je er voorzichtig wat wax in.

Toch een kleurtje?

We hebben het al gezegd: kleur het niet. Maar we kunnen ons voorstellen dat je af en toe aan verandering toe bent. Houd dan de volgende vuistregels in gedachten. Vermijd permanente kleuringen. Deze geven het haar nog meer volume. Kies liever tijdelijke kleuringen (maximaal zes weken). Vermijd te lichte kleuren want die accentueren pluizig haar. Eigenlijk kun je beter voor mèches kiezen. Die zorgen voor een zonnig effect en sparen je haar.

Kies een geschikt model

Vraag advies aan je kapper als je haar nog droog is. Is het eenmaal nat, dan valt er niet veel meer te zien en kan de kapper je niet goed adviseren. Een eenvoudig model is voor krullend haar altijd het beste. Denk bijvoorbeeld aan julia roberts. Zij draagt haar krullende haar lang en aan weerszijden van het gezicht gelaagd.

Kies een kapsel dat bij je gezicht past

- Een hoekig gezicht/sterk geaccentueerde jukbeenderen

Een hoekig gezicht of sterk geaccentueerde jukbeenderen kunnen soms een beetje hard overkomen. Kies daarom voor een model dat je gezicht 'verzacht'. Het motto is: speels een losjes. Laat de lokken rond je gezicht wat korter knippen zodat ze je gezicht mooi omlijsten. Als je wilt, kun je zelfs een van de lokken zo kort laten knippen dat deze op je voorhoofd valt. Vermijd te korte kapseltjes, maar kies tenminste voor halflang haar voor ultra-vrouwelijke look.

- Een smal gezicht

Hoe meer je haar je gezicht omlijst, hoe smaller je gezicht zal lijken. Laat de lokken langs je gezicht daarom gelaagd naar achteren knippen zodat ze je gezicht geheel vrij laten.

- Een hoog voorhoofd

Heb je een hoog voorhoofd, dan kun je het beste kiezen voor een scheiding opzij en een lange lok die je voorhoofd voor een deel bedekt.

- Een rond gezicht

De combinatie van een rond gezicht en een volumineuze krullenbos kan de proporties tussen je hoofd en je lichaam verstoren. Je kunt je haar daarom het beste opsteken. Maar er geen keurige chignon van, maar steek het losjes op.

GESPONSORDE LINKS