Wat zegt je haarkleur over jou?

Scarlett Johansson heeft haar haarkleur veranderd voor haar rol in de film 'The Nanny Diaries'. Haar gouden lokken hebben plaatsgemaakt voor een diepe chocoladebruine kleur. Scarlett, die inmiddels beschouwd wordt als een van de meest sexy vrouwen ter aarde, heeft opeens een heel andere uitstraling.

Over smaken valt te twisten (niet iedereen is positief over scarletts gedaantewisseling), maar waar we het wel allemaal over eens zullen zijn, is dat een dergelijke ommezwaai in haarkleur een radicale verandering betekent. Je haarkleur is namelijk, samen met je gezicht, heel bepalend voor het beeld dat anderen zich van je vormen. Onderschat de impact van je keuze van je haarkleur daarom niet!

Les hommes préfèrent les blondes
Iedereen zal wel de beroemde woorden 'Les hommes préfèrent les blondes' kennen. Niet voor niets denkt men (en misschien is het waar!) dat mannen de voorkeur aan blond geven. Blond staat immers voor sexy, voor verleidelijk, voor 'femme fatale'. Tegelijkertijd associëren we blond ook met de zomer - een heerlijk seizoen -, met jeugd, vitaliteit en misschien zelfs wel met een gezonde dosis ondeugd (en geneigdheid tot overspel!).

Bruin staat voor 'betrouwbaar'
De bruintinten daarentegen maken een betrouwbare indruk. Kastanjebruin, mokkabruin, chocoladebruin zijn warme tinten die zekerheid en geborgenheid uitstralen. Wordt blond vaak geassocieerd met wilde liefdesavonturen en 'femmes fatales', bruin doet eerder denken aan de perfecte levensgezel, een tweelingziel, een eeuwige liefde.

Rood voor onstuimig temperament
Rood wordt van oudsher gekoppeld aan de passie. Rood haar staat voor karakter, voor vastbereidheid en zo je wilt ook koppigheid. Niet voor niets zegt men wel 'readhead = hothead'. Rood is anders, is opvallend, nooit alledaags. Met rood haar geef je een sterke boodschap af en trek je sommigen onweerstaanbaar aan, maar houd je anderen met je onstuimige temperament op een afstandje, afhankelijk van wie je voor je hebt.

Zwart is mysterieus en exotisch
Zwart haar is mysterieus, geheimzinnig en exotisch. Een diepzwarte kleur associëren we vaak met 'ondoordringbaarheid', een waas van mystiek. Zwart haar oefent een sterke, maar geheel andere aantrekkingskracht uit dan blond. Waar blond staat voor openheid en vrolijkheid, staat zwart voor geslotenheid en zal men in de benadering instinctief omzichtiger te werk gaan.

GESPONSORDE LINKS