Lang, steil haar

De kracht van de Italiaanse mode ligt in de eenvoudige en tegelijkertijd elegante lijnen. Eigenlijk geldt dat niet alleen voor de mode, maar voor ieder gebied: architectuur, interieur, auto's maar ook de haarmode. Kom je op de Parijse catwalk vaak ingewikkelde en geconstrueerde kapsels tegen, Milaan houdt het meestal simpel.

 
 

Lange lokken, al dan niet gelaagd, blijven vaak de boventoon voeren. Pony's zijn wel vaak op de catwalks te zijn, maar vele modellen houden het toch graag bij de klassieke 'één lengte'.

Ook de krullen en de 'just out of bed'-look lijken steeds vaker toch weer te worden ingehaald door simpele en netjes glad geföhnde kapsels met vaak een scherpe scheiding.

Hoe ga je te werk?

Het wordt föhnen geblazen! Hoe ga je te werk? Was je haar en behandel het met een balsem. Wrijf het haar handdoek droog en breng dan een stylingproduct aan. Je kunt kiezen voor een stylingschuim of een stylinggel. Verdeel een ruime hoeveelheid van het product goed over het haar. Föhn het nu lok voor lok glad. Gebruik daarvoor een ronde, haren borstel (niet van plastic). Je begint aan de voorkant. Laat de eerste lok langs je gezicht hangen en zet het overige haar met een klem vast. Neem nu de vrije lok op je borstel en trek deze langzaam door de lok terwijl je met de föhn de lok verwarmt. Hoe heter de föhn, hoe gladder de lok. Herhaal deze handeling totdat de lok helemaal steil is (dat kan drie maar ook acht keer zijn). Hoe meer je de haarlok föhnt, hoe steiler (en glanzender) die eruit zal gaan zien. Ga nu verder met de tweede lok. Als je je haar goed glad wilt föhnen, ben je daar wel zeker een half uurtje mee bezig. Spray er tenslotte een glansproduct over.

Breng het haar nu in model. Voor de kapsels zoals op de eerste en tweede foto van links trek je met een kam een nette scheiding in het midden. Voor het kapsel van de tweede foto breng je op het haar bovendien nog een hoogglanzend product aan.

De derde foto van links laat steil haar met een pony die midden op het hoofd begint, zien. De kappers brachten daartoe bij de modellen die geen pony hebben een haarstukje op het midden van het hoofd aan. Heb je nog geen pony dan zul je voor het kapsel op de derde foto naar de kapper moeten. Heb je wel een pony, dan ga je voor het derde kapsel tewerk als hierboven beschreven. Vergeet niet ook je pony goed steil te föhnen.

GESPONSORDE LINKS