Haar opsteken: 3 ideeën

Gekrulde paardenstaart

Deze halfhoge paardenstaart met krul is een absolute blikvanger.

Werkwijze: was je haar, maak het handdoekdroog, kneed er een flattening product in (een mousse of gel die je haar steil maakt) en phön je haar glad naar achteren. Als je geen pony hebt, helemaal naar achteren trekken maar je kunt ook een zijscheiding maken en de langste lok schuin over je voorhoofd laten lopen en dan naar achteren trekken. Bind het haar met een elastiekje in een hoge paardestaart samen. Verwarm ondertussen een krultang. Verdeel de paardestaart in drie of meerdere lokken en krul deze met de krultang. Fixeer de krullen met haarlak.

Homemade dreads

Dit kapsel is vooral geschikt voor krullend haar.

Werkwijze: neem een lok aan de voorkant, draai de lok rond en zet de lok achter op je hoofd vast. Doe dit ook met de andere lokken rond je gezicht. Spray er tenslotte een shining product over voor mooi glanzend haar. Mocht je geen krullen hebben, maar wel dit kapsel willen, bevochtig dan je haar, maak vlechtjes, spray er wat haarlak over en laat tenminste 30 minuten rusten. Haal de vlechtjes dan uit, kneed er wat styling mousse in en ga verder zoals hierboven beschreven.

Klassieke paardenstaart

Misschien een beetje standaard, maar het is en blijft mooi: de klassieke ponytail.

Werkwijze: was je haar, maak het handdoekdroog, kneed er een flattening product in (een mousse of gel die je haar steil maakt) en föhn je haar glad naar achteren. Bind je haar samen in een paardestaart. Laat alleen een onderste lok los. Draai deze lok om het elastiekje en zet ze vast met ijzeren pinnen (de v-vormige pinnen die je gewoonlijk ook gebruikt om krullen te maken). Spray een shining product over je haar voor een mooie glans.

GESPONSORDE LINKS