9 Blondeertips van Kleurspecialist van het Jaar Marriët Gakes. Met deze tips gaat het nooit meer fout!

In dit interview maakt Marriët Gakes, Colour Director bij Salon B en B Academy, ons 'hair wise' of - beter nog - 'colour wise'. Ze geeft ons die kennis mee die je nodig hebt om voor een zo mooi mogelijke blondkleur te gaan en die ook zo te houden!

Bleaching, blonderen, kan enorm mooie resultaten geven. In het interview 'Blonderen? 3 Top trends voor de zomer' vertelde Marriët Gakes, Colour Director bij Salon B en B Academy, ons over verschillende manieren om blond te gaan. Blond is mooi! Maar met blonderen kan ook van alles mis gaan. Iedereen die ooit blond is gegaan, kan er wel een verhaal over vertellen.

In dit interview maakt Marriët Gakes ons 'hair wise' of - beter nog - 'colour wise'. Ze geeft ons die kennis mee die je nodig hebt om voor een zo mooi mogelijke blondkleur te gaan en die ook zo te houden! Kortom, ze wapent ons met kennis die ons in het vervolg voor 'blonddrama's' zal behoeden. Want ga je voor blond, zegt Marriët Gakes (dit jaar wederom uitgeroepen tot Hair Color Technician of the Year), zorg er dan voor dat die blondkleur ook echt gorgeous is!

Wat is blonderen?

Allereerst legt Marriët Gakes ons uit wat blonderen nu eigenlijk is. Alles wat je lichter kleurt en niet gedaan kan worden met traditionele haarverf, is blonderen. Anders dan men wel denkt, kun je reeds gekleurd haar niet lichter maken door er verf overheen te doen. Doe je een lichtere haarkleur over reeds gekleurd haar doet, dan zal er niets met je haar gebeuren. Wil je lichter gaan, dan zul je moeten blonderen. Alles wat je lichter maakt, is blonderen. Elke vorm van lichter kleuren op reeds gekleurd haar is een vorm van bleaching.

En dan nu de tips van Marriët Gakes die ons allemaal een beetje meer 'hair & colour wise' zullen maken en ervoor zullen zorgen dat er in het vervolg niets meer met dat blonde kleurtje misgaat :-)

Tip 1: Blonderen is voor pro's

Een eerste punt dat Marriët Gakes onder onze aandacht brengt is, dat blonderen iets is dat je aan pro's moet overlaten.

Marriet Gakes: De blondeerpoeder die je bij de drogisterij koopt, bevat in de regel vrij hoge percentages waterstofperoxide omdat het op ieders haar resultaat moet geven. Deze hoge percentages vormen een ware aanslag op je haar.

Een goede kapper of kleurspecialist stemt het percentage precies af op jouw haar en het resultaat dat je wilt bereiken. Hij of zij zal kijken hoeveel tinten lichter je wilt en zich afvragen of het wel verstandig is om dit in één keer te doen. Een goede kapper zal altijd voor een zo mild mogelijke aanpak kiezen, tenzij je een extreem resultaat wilt bereiken. In dat geval zal de kapper je uitleggen wat dat voor de kwaliteit van je haar zal betekenen.

Behalve het percentage waterstofperoxide is ook de timing bij thuiskleuren vaak een probleem. Veel mensen zien het opeens heel hard gaan en spoelen de kleuring dan snel uit maar bereiken daarmee vaak niet het gewenste resultaat. Anderen laten het haar te lang opbleken.

Thuiskleuren gaat in de meeste gevallen fout en komt je uiteindelijk vaak duurder te staan. Je hebt er geen idee van hoeveel verf en tijd erin gaat zitten om de schade van thuiskleuren te herstellen.

Wil je je haar blonderen, zoek dan een goede kapper uit en verzeker je ervan dat je kapper je haar op een zo mild mogelijke manier gaat behandelen. Bespreek met je kapper wat je wilt bereiken maar laat je ook uitleggen welke invloed de kleurbehandeling op de kwaliteit van je haar zal hebben.

Tip 2: Bedenk dat blonderen onderhoud, tijd en geld kost

Marriët Gakes: Voordat je gaat blonderen, is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat dit onderhoud, tijd en geld kost. Je moet, zoals ik het noem, bereid zijn om een commitment met je kapper aan te gaan. Natuurlijk zijn niet alle blondkleuren even onderhoudsintensief (zie 'Blonderen? 3 Top trends voor de zomer', maar zet wel van tevoren het resultaat dat je wilt bereiken af tegen de moeite en kosten en bespreek met je kapper waartoe je bereid bent. Met andere woorden, maak samen met je kapper vooraf een kostenplaatje.

Klik hier om naar de volgende pagina te gaan

GESPONSORDE LINKS