Vijf redenen om voor blond te gaan... (of niet!)

Zin in een nieuw haarkleurtje? Ga voor blond. Er zijn zoveel redenen om voor blond te gaan.

Zin in een nieuw haarkleurtje? Ga voor blond. Er zijn zoveel redenen om voor blond te gaan. Natuurlijk zijn er ook nadelen (denk maar eens aan het onderhoud!). Maar laten we eens focussen op de positieve kanten van een blonde haardos. Blond is...

Zomers

Blond is zonnig en zomers. Drukken kappers en hair stylists ons vaak op het hart om toch vooral kleurtjes te kiezen die bij je eigen haarkleur liggen, met blond mag je wat uitbundiger omspringen. Blond mag gezien worden!

Voor de mooiste resultaten kun je je haar het beste door een ervaren kapper laten blonderen. Leg hem of haar goed uit welk effect je wilt bereiken want er zijn verschillende technieken en effecten. Houd er verder rekening mee dat je geblondeerde haar eerder zal oplichten in de zon. Naarmate de lente of zomer vordert, wordt het effect dus nog intensiever.

Lieflijk

Van oudsher associëren we blond met goed, lief en teer. In veel mythes, maar ook in hedendaagse films en boeken heeft de goede vrouw blond haar en de slechte vrouw zwart haar. Zo worden engelen altijd met blond haar afgebeeld, zo was Goudlokje een lief en zoet meisje, en krijgt de boze heks, de feeks, altijd wilde zwarte lokken. Blond staat bovendien voor teer en broos. Blonde vrouwen zullen dan ook vaak eerder bij mannen het oeroude gevoel van 'te moeten beschermen' opwekken.

Jong

Niet alleen associëren we blond met lief en goed. Blond staat ook voor jong. Want het haar uit onze kinderjaren is blonder dan als we volwassen zijn. Blond haar roept dan ook onbewust fijne herinneringen aan zon overgoten dagen uit onze jeugd op. Nog een reden dus om voor blond te gaan: wie wil er nu niet met jeugdigheid geassocieerd worden?

Opvallend

Kijk maar eens om je heen in een menigte (of gewoon in de aula op school, de kantine op je werk). Als je een groep mensen bekijkt, zal het haar je als eerste opvallen. Je haardracht is daarom heel belangrijk. Glanzend en gezond haar trekt meer aandacht dan dof, droog haar. Maar niet alleen de staat waarin het haar verkeert, is bepalend voor de aandacht die we het haar (en de bijbehorende persoon natuurlijk) zullen schenken. Ook de haarkleur is van belang. En dan kunnen we er niet omheen. Blond is een absolute blikvanger. Met mooi verzorgde blonde lokken kan niemand meer om jou heen!

Verleidelijk en sexy!

Last but not least: blond is verleidelijk en sexy. Voorbeelden te over: van Marilyn Monroe tot Pamela Anderson. Van Grace Kelly tot Gwen Stefani. Van Charlize Theron tot Gisele Bündchen. Sinds vrouwen zich openlijk blonderen, en dat is pas vanaf de jaren '50, is blond uit de glamourwereld niet meer weg te denken. En dat niet in het minst natuurlijk omdat mannen zich sneller en gemakkelijker aangetrokken voelen tot blond. Een van de redenen die hiervoor wel wordt gegeven is dat blond meestal samengaat met een blanke huid. En een blanke huid is een open boek als het om non-verbale communicatie gaat. Bij verlegenheid wordt de blanke huid eerder rood en bij opwinding vertoont de blanke huid sneller rode vlekken. Een teken aan de wand voor de man.

Maar brunettes, wees getroost... Want zijn oog mag dan wel sneller op je blonde vriendin vallen, gebleken is dat mannen eerder geneigd zijn om een brunette als vaste relatie of levenspartner te zien. Leg beide gewichten in de schaal en maak je keus!

GESPONSORDE LINKS